četvrtak, siječnja 11, 2007

Evo priznajem da sam sve ja kriv i duboko se kajem

Pa od svih prevažnih tema gdje su se meni dragi ljudi mogli zakačiti, oni izaberu baš ove nesretne meme...

S nevjericom gledam kakvu sam raspravu nehotice izazvao ...

Dajte ljudi, Trillian, Alkion, Studena, Helix ... nemojte od buhe praviti slona.

Svi po malo...

Najprije da se ispričam zbog, izgleda, potpuno pogrešne metafore koju sam upotrijebio u svom postu ne pazeći što pišem i ne razmišljajući o tome kakve bi strahovite posljedice moje nesmotreno lupetanje moglo imati ...

Dakle - sa spominjanjem "lanca svetog Antuna" htio sam samo asocirati na poznati način prenošenja poruka, dobrih ili loših želja, prokletstva i sl. Dobiš od jednog proslijediš petorici ...

Kako sam već priznao, za riječ meme do nedavno zbilja nisam čuo. Da li zato što sam neuk ili samo taj dan nisam bio u školi ne znam, a nije ni važno. Pogledah u wikipediu i nije mi se dalo čitati - bilo mi prekomplicirano.

Moja je komentatorica to uočila i ispravno me upozorila na pogrešku. Baš kao što me svojedobno upozorila da nemam pojma što je istarski pršut. Jest da smo obadvoje tvrdoglavi, ali ovaj put je bila u pravu - iako bi se moglo prigovoriti "stating the obvious" - a to je da ja blage veze nemam što zapravo meme znači ...

Brzopleto sam požurio napisati post i ne razmišljajući o imenu igre. Da se igra zvala čvanjgrljanje ja bih joj se vjerovatno s istim oduševljenjem predao.

Ili recimo Hrkljuš ...

Nedavno sam na Ticijevi (ovo se ja namjerno zezam s imenom i izazivam vraga) našao ovaj pradavni isječak iz nekih drugih vremena ... sjeća li se još tko ovoga?



E sad, jel mene pamćenje vara ili je postojao još jedan otkačeni sport u TLN? Ja se kroz maglu sjećam neke njihove parodije na onovremene kasnonoćne prijenose američkih sportova poput Američkog nogometa ili baseballa u kojem bi se komentatori uglavnom gubili pokušavajući objasniti pravila igre koja su nerijetko bila potpuno nejasna ... barem pri prvom gledanju ... i još bi sve začinili koristeći originalna imena pozicija ili poteza.

Tako bi pičer postigao 3 od 3 i izbjegao houmran, ili bi Maveriksi konačno izvršili pretvaranje nakon tačdauna pa bi rezultat bio smanjen na 22 - 14 u trećem iningu ...

Nadrealisti su izmislili neku potpuno nevjerovatnu igru - ne sjećam se ni kako se zvala ni ništa drugo,. ali mi se čini da su na kraju igrači "sinkronizirali na femku" ... ili tako nekako ... sjeća li se itko toga?

E sad ako se pitate kakve veze imaju meme s time?

Nemam pojma. Možda nikakve, ali meni je misao odlutala na Hrkljuš i sad je više ne uspijevam uhvatiti ...

Ako je negdje vidite, vratite mi je, a do tada si pogledajte ovaj filmić - možda vam bude smiješan. Maloj neutrinki uopće nije jasno zašto se gospođa i ja kotrljamo po dnevnoj sobi kad to gledamo ...

Inače sam još jednom mimnut i to na temu o kojoj nisam želio pisati (ili bolje rečeno jesam ali mi nije stalo u post) ali je sad opet malo posao stisnuo pa ćete malo pričekati na svježe porcije neutrina ...

A do tada razmišljajte o strininom Sevelandu i Cecalandu

Broj komentara: 15:

  1. Evo mene prvog. Bio sam na moru par dana i nisam znao za probleme koje je izazvala moja "krađa" komentara koji je Helix-ica ostavila kod tebe. Kao i ti, do tog njenog komentara spadao sam u grupu koja pojma nije imala ni da riječ meme uopće postoji. Kako me je Trill stavila u svojih izabranih pet pokušao sam se malo informirati i naravno prvo došao kod tebe kao inicijatora gdje sam i pronašao dotični komentar. I vidi sad cure skoro da su se posvadile oko mene - godi sujeti moram priznati (a mogli bi možda i zaradit što - šta misliš da otvorimo kladionicu???) Naravno još nisam našao vremena da se opredmetim imenom na tvom blogu. U potpisu Alkion.
    P.S. ove serije se jako dobro sjećam i kao i ti skoro da se valjam po podu (možda malo manje euforično ali lijepo zvuči kad se tako napiše...)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma molim vas, ja stvarno ne znam tko tu od buhe (ili je riječ o muhi) pravi slona. Ja sigurno ne! Jednostavno sam malo pokušala razmišljati o nečemu što se pojavilo u tvojim tekstovima (za tu igru čula sam kod tebe. Ja i nisam govorila o igri. Zašto je Alkion prenio doslovno moje riječi kod Trill, ne znam. Ja sam spomenula i njega i tebe (Neutrina) i Studenu doslovno usput , u kontekstu tih mojih razmišljanja o pojmu meme (u sociološkom smislu). Spominjanje da ću tužiti Alkiona (ili nešto takvo) bila je, naravno šala. Uvjerena sam da to svaki od spomenutih blogera mora shvatiti. Apsolutno ni sa kim se nisam imala namjeru svađati. Ostat će mi zauvijek misterij u čemu je Trill prepoznala moj "vrlo napadački" ton u odnosu na Studenu i Alkiona.
    Ta se igra komotno može uspoređivati s lancem svetog Antuna, može se zvati meme ili pinco palino. Ja uopće nisam o tome pisala.
    pitanje za kraj: imam li ja pravo iznijeti svoje mišljenje o nečemu??? Nikoga nisam napadala ni vrijeđala (u ovom slučaju optužiti me za "vrlo napadački" ton je više nego smiješno jer se radi o dva meni izuzetno draga blogera, Trill to očito ne zna!).

    OdgovoriIzbriši
  3. da, smiješno je kada netko nekoga krivo skuži.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene se neće više o tome :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Što je sad? Priznao si krivnju i nestao? Pa dobro, oprošteno ti je!

    OdgovoriIzbriši
  6. ej čovječe, di si?
    jesil opet odlepršo u Kazahstan?

    OdgovoriIzbriši
  7. Staaa??? Opet nista ne kuzim.

    OdgovoriIzbriši
  8. hm. long, long time...

    OdgovoriIzbriši
  9. E sad već stvrano brinem, daj bar reci da je sve OK.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ziv sam i zdrav. Jos prije tjedan dana napisao sam Obavijest s namjerom da je objavim tu na blogu, ali do danas nisam stigao.
    Puno radim - eto sto je, a u slobodno se vrijeme bavim drugim stvarima.
    Ne brinite se - nije nista strasno. Samo malo pos'o stis'o ...

    OdgovoriIzbriši
  11. mislis na gvos na travi :-))), najbolji dio su rezultati sve nesto na pola i cetvrtinu boda, prezimena su bila skotska, a onda odjednom cujes neleta da kaze da je fenka dosla do boze....; inace nakon dugo vremena sam te se sjetio, iako si ti mene vjerojatno zaboravio, pa sam te pogledao na indexu i skuzio da si presao u blogere... nemam sad vremena ovo prebacivat na pp...
    pozdrav nenek

    OdgovoriIzbriši
  12. Dobro, važno da je sve OK!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja se bas pitala sto je s tobom, citam dolje da si busy.

    OdgovoriIzbriši
  14. pozdrav prijatelju...onako u prolazu. vidim da si i ti u guzvi. samo polako, bit ce vremena i za bloganje. uzivaj ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Anonimno5/2/07 14:37

    leteći pozdrav prijatelju neutrinu

    OdgovoriIzbriši

Sad da vas čujemo