Čestitka - ispravna


Photobucket - Video and Image Hosting

Dragi posjetitelji

S obzirom na moja nastojanja da ugodim složenoj čitateljskoj populaciji i sa dužnim poštovanjem prema političkoj korektnosti u našem sve razdraženijem društvu, molim vas da bez izričite ili indirektne obveze primite ove prigodne "Najbolje Želje", (gdje - kako bi se izbjegla moguća pogrešna tumačenja - izraz "najbolje" označava "one koje imaju najviši stupanj dobrih karakteristika s obzirom na željiteljeve namjere i nade" a izraz "želje" znači "nadu u ostvarivanje povoljnih događaja" i sam po sebi nije izričito povezan uz čarolije ili nadnaravne moći) za ekološki bezopasnu, socijalno odgovornu, neopterećenu, i seksualno neutralno orjentiranu proslavu praznika zimskog solisticija koju slavite prema najtoplijim običajima vjerskog uvjerenja po vašem izboru (s punim uvažavanjem vjerskih ili sekularnih uvjerenja i/ili tradicija drugih, te sa uvažavanjem njihovog eventualnog suzdržavanja od ikakve proslave iz vjerskih ili sekularnih razloga) te, nadalje, za financijski uspješan, osobno ispunjavajući i zdravstveno neopterećujući period koji se općenito prihvaćeno naziva jednom (1) kalendarskom godinom (uključujući, ali ne ograničavajući se na, gregorijanski kalendar, uz puno uvažavanje kalendara drugih kultura po izboru).


Gore navedene "želje" ustupaju se bez obzira na rasu, vjeru, dob, fizičke sposobnosti, izbor kompjuterske platforme, ili seksualna opredjeljenja primatelja želja. Željitelj jamči da će "želje" funkcionirati kako je gore opisano u trajanju od jedne godine od datuma primitka ili do 25. prosinca 2007. - što god se ranije ostvari. Gore navedene želje zaštićene su pozitivnim zakonskim propisima o autorskom djelu kao i međunarodnim zakonima i sporazumima o intelektualnom vlasništvu.



Sretan vam Božić i Najbolje želje (TM) za Novu Godinu


Neutrino

13 komentara:

Bugenvilija kaže...

Sve najbolje i Tebi i tvojima!
Ovo je najbolja i najduhovitija čestitka koju sam ikad vidjela. Zato sam bila toliko slobodna i stavila ju na sitne ribe, naravno s tvojim linkom :)))

Anonimno kaže...

sretan božić tebi i curama!

Anonimno kaže...

Sretan Božić tebi i tvojima! Hehe, čestitka je jedna od onih koje pamtiš dugo :)

Sjećanja kaže...

Hvala ti dragi prijatelju, svako dobro i tebi i tvojoj obitelji, u 2007. mnogo zdravlja, sreće i ljubavi; mnogo dobre glazbe, dobrih knjiga, mnogo lijepih i poučnih šetnji s kojih ćeš nam prenijeti djeliće zapletene u u mrežu svojih sjećanja i osjećaja.

(nisam shvatila sintagmu: seksualno neutralno orjentirana proslava ?! ja ne bih bila ja kad bi mi sve odmah bilo jasno, ne zamjeri)

Anonimno kaže...

Još uvijek anonimno ali se nadam i glasno: hvala na čestitci i naravno uzvraćam i ja tebi pozitvne vibracije - puno zdravlja, radosti, veselja i smjeha i u narednoj godini i tebi i tvojim najmilijima. :)))
Alkion i ???

Anonimno kaže...

ne samo da je ispravna, nego je i prekrasna! jedino što je malo, hm, kako da kažem - neprecizna... ;)))

sve najbolje familiji Neutrino od mene :)

Anonimno kaže...

Sretan Božić.

Anonimno kaže...

mashala, majstore od rijeci i misli :-))) i tebi isto

Anonimno kaže...

Neutrino , zar si i ti postao politically correct?
Sretan Bozic!!!

Anonimno kaže...

Ja tebi zelim sretan Bozic i sve naj u novoj godini; ukoliko ne slavis Bozic onda ti svejedno zelim sve najbolje :)

neutrino kaže...

Hvala vam svima i na linjkovima i na lijepim zeljama i na cudnim pitanjima (zvrk - ja sam uvijek bio politicki korektan - to te prvo nauce u moderatorskoj skoli :-)) )

Sjećanja kaže...

Moje pitanje je čudno????
Pa jesam ja sklepala onako čudnu sintagmu ili ti????

neutrino kaže...

@ vlasta - ma cudno je zvrkovo pitanje. Tvoje pitanje sam preskocio (valjda sam se nadao da necu morati objasnjavati moju pomalo nezgrapnu konstrukciju). "Seksualno neutralnu" bi trebala biti kombinacija izmedju spolno neutralnu (znaci ne girly ili boyish) i seksualno neopterecujucu ili neopredijeljenu (straight or gay) ... jesam sad ista jasniji?