A mene zanima blog - povratak otpisanih ili Jedija ...

Pitao sam neki dan na forumu Tkokogaone koji tamo zalaze koliko im je i da li im je uopće važan blog uz forum.

Ne bojte se, neću sad one koji se još tu i tamo zalete ovamo na blog pitati koliko ih zanima forum.

Ja sam u ovih mjesec i nešto dana nešto ipak naučio o sebi:

Nemam volje ni vremena za forum.

Odnosno, bolje rečeno - nemam vremena da bih forumašio onako kako sam to svojedobno znao činiti, a nemam volje za prćkati samo tako, bez veze. Žao mi je jer sam tek danas uhvatio vremena i volje da pročitam u cjelini interesantnu raspravu o autorskim pravima, recimo - i baš mi je krivo da nisam stogao u njoj sudjelovati.

A s druge strane, nemam volje baktati se sa upisima koji ne žele biti shvaćeni, niti diskutirati kad se ljudima zapravo uopće ne diskutira.

Lijepo mi je bilo raspravljati neke teme i opet sam morao neke stvari ići guglat - to je dobro - naučih nešto novo. Nisam znao za probleme sa digitalnim zapisivanjem klasične glazbe na CD-ima, a još uvijek nisam skužio što je captive regulator po Stigleru - no to ću nastaviti guglati jednom drugom prilikom.

Sad sam htio objaviti nešto drugo.

Vraćam se na blog.

U ovih dvije godine i nešto previše mi se uvukao pod kožu, previše mi je postao zanimljiv kao medij da bi me samo tako pustio.

I ja se poslušno vraćam svojoj ovisnosti.

Pisat ću svoj blog na neutrino.blogspot.com, a ako zli girl i neznalica nemaju ništa protiv mogu te postove objavljivati i na tkokoga.com.

No, na forum ću vjerovatno stizati tek povremeno.

-----------------------------------------

Falio mi je ovih dana moj mali ventil, moja privatna prćija, moje leno, moje gnijezdo.

Dijelom zato što je posao stisnuo silovito kako se to u neredovitim ciklusima dešava, a dijelom zato što mi se neke nove teme nisu započinjale, a neke stare nisu nastavljale.

No sad kad sam raščistio sam sa sobom što i kako želim dalje sa ovim mojim internetskim alter-egom mogu reći da imam i brdo tema o kojima bih želio pisati.

Zaustavljam stoga moje slikovne postove na vlastitom blogu i od danas se vraćam svakodnevnim tekstualnim upisima - pa koliko izdržimo. Ja pišući, a vi čitajući. S obzirom da su ti slikovni postovi već napisani imat ću ih za rezervu kad god ne stignem objaviti post. Očekujem da ću zato gotovo uvijek imati pnešto novo na blogu.

A od tema, najprije - moram vratiti neke dugove.

Još od prošlog studenog - kad sam zamolio čitatelje na svom blogu da odaberu što ih zanima - stoje mi neki polugotovi postovi u blogeditoru i čekaju objavljivanje.

Tako da ćete, ako kanite navraćati ovamo moći pročitati nešto pod naslovom "Košćata reklama, obilne obline i čudo od djeteta" i nešto o doverskim bijelim stijenama.

Onda, pročitao sam jednu knjigu Zadie Smith i jednog Pratchetta. Morat ću ponešto o njima napisati.

Hm, zapravo bih morao malo obnoviti moj blog sa knjigama. Imam cijelo brdo novih knjiga i brdo pročitanih i zapravo kad bih samo to pisao imao bih o čemu do ljeta.

Od glazbenih događanja, posebno se izdvajaju Tosca i Mamma Mia koje su nam pružile neke nove doživljaje i koje su nas oduševile. A možda napišem ponešto i o Mary Poppins.

Kad smo kod glazbe, jednostavno moram pisati o Edi Maajci, Bolesnoj braći i drugim glazbeno trendovskim razmišljanjima koja mi se roje po glavi.

Očekujem da će vam biti zanimljivi i neki interviewi sa kojima odmah kanim krenuti.

Zatim svečano obećajem da ću konačno napisati moj top pet londonskih atrakcija (besplatnih naravno). Sad kad je gotovo sigruno da odlazimo, to bi moglo biti lijepo kao neko prelistavanje uspomena.

Tamo u siječnju, nakon povratka iz Hrvatske imao sam cijelulistu ideja okojima ću pisati, ali me onda somenone natjerao da pišem o downloadanoj muzici - hvala mu.

Elem, sa te je liste još uvijek aktualno:

1. Pronađena FairTrade čokolada u Hrvatskoj
2. Odgledah TV snimku Vanninog koncerta u Tvornici i imam ponešto za primijetiti
6. Otkuda ovoliki džipovi oko nas? Možda to proširim općenito na osvrt o rasipnosti ...
7. Jedno specifično jelo koje se kod mojih tradicionalno priprema a zanima me koliko je zapravo prošireno u pučanstvu
8. Kroz pustinju i prašumu - nadoknađujem
11. Google analytics - sad ga već koristim neko vrijeme pa da ga malo opišem


Onda, očekujem da bih uskoro mogao definitivno saznati gdje ćemo biti najesen - pa kanim izvještavati o tome kako 5 godina Londona rasporediti u hrpe, spakirati u kutije i razaslati po svijetu - dio doma, a dio na novu lokaciju.

Pa ću vjerovatno napisati ponešto i o toj novoj lokaciji - kako ja učim, donijet ću ponešto i na blogu.

I naravno, uza sve to - kao i do sada - kanim komentirati ljude, događaje i pojave koje me zaokupe iz javnog života. Nadam se da će i na Tkokoga.com biti zanimljivih postova drugih blogera koji će me, kao što se to ponekad dešava, navući da i ja o nekoj temi iznesem svoje viđenje.

Uz to, u proteklih mjesec dana što sam bio posvećen dovršetku faze u projektu na kojem radim - nakupilo mi se brdo postova u Google Readeru. Postova mojih kolega blogera koje sam prestao obilaziti i komentirati. Pretpostavljam da ću sad iščitavajući te zaostatke doći do još brda ideja za nove postove, tako da na kraju krajeva - uopće nije sigurno da ću u neko dogledno vrijeme napisati sve ovo što sam gore zamislio.

No, ja uživam u planiranju.

Pa sam tako i ovdje uživao isplanirati što želim pisati.

Od sutra se bacam na ostvarenje.

Krećemo kako rekoh gore sa jednim intervjuom na kojeg sam prilično ponosan, a dalje ćemo vidjeti.

4 komentara:

Anonimno kaže...

Nek si se ti nama vratio.
Ja čekam na post o fair trade čokoladi u Hrvata.

Anonimno kaže...

Welcome back!

Anonimno kaže...

Dobro nam se vratio.

Anonimno kaže...

Izvrsno, meni baš drago :)
Znaš, bez obzira što si prilično redovito objavljivao postove osjeti se da te nema. Nekako je hladno na blogu bez vlasnika. Prazno.
To onda nije to.
I mene čokoladica kao i jimba jako zanima. Čim prije nam piši o tome :)