Oh konačno su mi molitve uslišane - sad tek počinjem blogati zaozbač ...

Riječi koje upravo čitate napisane su u nedjelju 04. svibnja.

Pa što, pitate se vi - s pravom. Što je u tome tako značajno?

Evo što - post je po prvi put ugledao svjetlo dana u utorak 06. svibnja!

Ha, što velite?!?!?


Još vam nije jasno?


Pa, evo o čemu se radi. Moj pružatelj usluga blog hostanja Blogger, je konačno uveo opciju koju smo mi korisnici već duže vrijeme uporno tražili - možemo zakazati da nam se post objavi u budućnosti!

To je opcija koja mi je ozbiljno falila.

Na blog.hr-u sam je koristio i to je baš zgodno, pogotovo za ljude poput mene koji nemaju pravilan ritam u životu i ponekad je vremena za bloganje na pretek, a ponekad ga nema ni za lijek.

Zato sam oduševljen da se sad to može i na bloggeru!!!

Inače sam jako zadovoljan svojim blog providerom. Jako je pouzdan, mislim da mi se u ovih tri godine samo jednom desilo da je bio nedostupan na deset minuta kad sam nešto želio raditi na blogu. A i tada se radilo o najavljenom održavanju o kojem sam bio uredno obavješten unaprijed i nisam ništa izgubio - jedino sam, eto, motao 10 minuta čekati ...

Igranje sa dizajnom mi je bilo zabavno, ima dovoljno sajtova koji tumače korake i daju raznorazne opcije kako se stvari mogu izvesti pa je čak i neznalicama poput mene dovoljno lako izvesti osnovne operacije na dizajnu. Ja sam na primjer strahovito ponosan da moj blog ima tri stupca. Znam da nije puno, ali me veseli ...

Jedina stvar koja me mučila je da ne mogu napuniti blogeditor pa da se postovi sami objave za koji dan. Morao sam ih objaviti sam.

Pa sam ih objavljivao navečer, a vrijeme objave bih odabrao za slijedeće jutro u osam. Imam tu neku blesavu potrebu da mi postovi budu objavljeni ujutro u osam.

No unatoč tome što bi datum bio u budućnosti - postovi bi se ukazivali odmah. Zato bi Jimbo i Otrovna jabuka, koji su noćni surferi - redovito prvi komentirali moje postove - po par sati prije vremena objave posta.

Ta je moja politika stavljanja sutrašnjeg datuma u post radila određene probleme i na blogariatu jer bi se tamo moj post ukazivao odmah po objavljivanju ali bi ostajao na vrhu sve dok ne bi prošlo zapisano vrijeme objave. Drugim riječima, stajao sam na vrhu cijelu noć ...

Znao sam za taj nesretni bug, ali nije bilo drugog rješenja.

A sad se konačno sve posložilo na svoje mjesto - moj post za ponedjeljak je već objavljen na Tkokoga.com a na mom će blogu osvanuti sam od sebe sutra ujutro, a ja upravo sad dovršavam ovaj post kojeg ću objaviti u utorak ...

I onda ću moći lijepo krenuti slagati sve one postove koje imam napol dovršene u blogeditoru.

Naime počinjao bih neki post, pa zastao na pola, pa kad bih imao vremena ne bih mu se vratio jer bi bilo prečih stvari za objavu, a kad ne bi bilo prečih stvari - ne bi bilo vremena.

Nadam se da ću sad uspjeti uhvatiti onaj obećani ritam od jednog posta dnevno.

Pa makar tu i tamo opet bila poneka slika ...

4 komentara:

Anonimno kaže...

Nocni surfer se javlja s predavanja ;-)
GPRS rula.
Nego... drago mi je da su vam ovo omogucili, a zamisli ja pojma nisam imao za ovaj problem (a imam kao onaj svoj polumrtvi blog na bllogeru)

Anonimno kaže...

Čuj, a zašto baš jednom dnevno moraš imati post? Nije li ti to opterećenje?
Meni bi bilo, pa zato pitam :)

neutrino kaže...

@ jimbo - ti si fakat ovisnik ...

@ Trill - zato sto sam ovisnik ;-)

Ma zezam se - to ja pokusavam stvorit naviku kod svekolikog pucanstva da obavezno dolazi na moj blog ... ono, palis kompjuter, odes po kavu i skoknes do mene na blog :-)

Anonimno kaže...

Evo ja sam dosla po navici na tvoj blog ,ali jos nije 8am pa nema novoga posta.
Ceka, ceka da se pojavi!