Intervencija Vučne Službe - foto priča pod mojim prozorom ...

Neki dan, tik prije nego što su počele ove vrućine (u Atyrau je ovih dana 37 stupnjeva svakodnevica) - letimično sam pogledao kroz prozor u pravcu azijske obale Urala.


Godi oku ovo zelenilo, iako nije baš tipično za Atyrausku pustinjsku klimu. No, teškim radom i ogronim količinama vode kojima se zalijeva to bilje - stvorila se lijepa zelena vizura. Istina, ne ukazuje se prije svibnja, ali kad dođe lijepo ju je vidjeti.

Elem, pažnju mi je privuklo neko komešanje na Satpajevoj...Neki kamion je zapeo u raskršću tik prije uspona na most. Promet na Satpajevoj je uvijek žestok i izlaz is Studentčeskaje nikad nije blogznakako jednostavan, ali sa ovom kamiončinom tu zadatak postaje gotovo neizvediv ...

Normalno da su se na licu mjesta odmah pojavile i snage reda. Snaga reda je ovaj buco koji s noge na nogu dolazi s lijeve strane


Svi su se okupili oko bijelog auta ispred kamiona. Jel to bio sudar? Jel se nekom ukazuje pomoć?Odjednom se ničim izazvana propela kamionska dizalica.Druga snaga reda se neustrašivo posvetila regulaciji prometaNimalo bezopasan zadatak. Jest da je bio sumrak pa zbog duže ekspozicije na fotografiji samo izgleda kao da se ovi auti gibaju luđačkim brzinama. U naravi se gibaju samo malo manje luđačkim brzinama. Stati među njih sa tom smiješnom palicom (koja čak nije ni vaspitna) i sa strahom u krhkim kostima nadati se da će nailazeći vozači uočiti tvoj fluorescentni prslučić ... brrr...
E sad je već cijela priča postala sasvim jasna.

Nije kamion udario u auto nego je kamion očito došao po pozivu.

Dizalica je tu zato da digne auto ... ali majko bložja kakva je to tehnologija!No, bitno da je sve regularno i po P.S-u. Garant reda pažljivo nadgleda da se cijela operacija provede bez ugrožavanja života i zdravlja, te materijalnih oštećenja na javnoj i drugoj imovini.E sad dečki pažljivo ...Na ovoj slici potrebno je uočiti nekoliko ključnih momenata za uspjeh cijele operacije.

Najprije, auto treba objesiti ZA KROV. Poznato je da ne postoji ni najmanja opasnost da bi se krov, recimo, iščupao ... Lijepo spustiš prednje prozore i provučeš trake sa dizalice.

Nadalje, neopisivo je važno da barem četvorica ljudi stalno stoje u neposrednoj blizini ili ispod auta kako bi sa njime kormilarili i s minimalnim oštećenjima ga doveli u pravi položaj kako bi se završno podizanje na kamion što bezbolnije izvelo.Opa, pazite mi blatobran!!! %&@!!!Evo ga, tu smo ... Mogao je netko baš i maknuti te daske s kaiona na površini gdje će se spustiti auto, ali nije apsolutno nužno.

Valjda nema čavala ...Dobro, dobro ... de ti otraga povuci još malo k sebi zadnji kraj ..Fino, sjeda ... jel kod tebe sjelo? ... je? ... ajde dobro onda ... gotovo.

Snaga reda odlučno uzmahuje rukama - dobro je, gasi! Ajde sad - razlaz!I dok sunce purpurom obasjava nebo nad gradom što se priprema za još jednu noć ludih provoda, naša mala skupina ....... odlazi preko mosta sveudilj veselo žmigajući i predvodeći manju kolonu vozila sa sobom.

Nakon tako sjajno obavljena posla valjda će se počastiti šašlikom ...

2 komentara:

Anonimno kaže...

HAHA!!! KOJI CAREVI! NAROČITO MURJAK!

:-)

ZIG

Anonimno kaže...

Ha, ha, ha. Dva drugara dobra stara, pa im voznja odgovara, niz ulice, bez kocnice......... Pozdrav iz Istre