Sretan vam Blogday - i moja preporuka 5 blogova

Eto ti moje sreće!

Taman si lijepo isplaniram o čemu ću pisati i strefi me BlogDay u čelo!

Blog Day 2009

I ne samo da me strefi BlogDay već me Lion's Fart i utrpa u svojih pet preporuka!

Neutrino, čovjek na neprivremenom radu u inozemstvu, na svojem blogu piše neredovito, ali uvijek zanimljivo. Sočnim tekstovima koji više liče na izvatke iz nekog romana toka svijestu nego postovima dodaje emotikone na njuške posjetitelja.


Ovo mi se tako sviđa da ću morati naći mjesta na margini bloga i za ovaj quote! Fala LionsFartu, a fala mu i što me podsjetio da je danas taj dan.

Malo mijenjam raspored, ali nije mi teško - imam ja već neko vrijeme ideju o blogovima koje želim preporučiti.

Evo dakle 5 blogova na koje vam želim skrenuti pažnju na ovaj Blogdan:

1. Blog Stephena Frya

Stephen Fry je jedan od najvećih intelektualaca za koje znam. Zabavan, elokventan, načitan. On je ono što bih ja htio biti kad narastem.

2. Profesor Miljenko Hajdarović

Profesor povijesti u osnovnoj školi u Šenkovcu koji sa svojim učenicima komunicira i putem interneta, koji snima kratke edukativne filmove za korištenje u nastavi i posta ih na Youtubeu. Čovjek o kojem se čulo tek kad su mu prijetili smrću, ali čija bi strast prema nastavi trebala biti puno veća vijest.

3. Kritika pragmatičnoga uma

Blog koji tjera na razmišljanje i tjera nas da gledamo svoj moralni odraz u njemu. Čak i kad frustrirano ranta ili se upusti u boj sa vjetrenjačama za Djusa se može vidjeti da blog piše srcem. Ali najvažnije je da on i RADI. I srcem i glavom.

4. Petunia in Paradise

Ženski blog koji je sve samo ne chicklit. Nema tu Prade ni Ugly Betty. Petunia je hrabra žena koja piše svoj blog iz južnog Sudana (zemlji o kojoj neijetko čujemo u vijestima sa stravičnim brojkama koje nam prestaju išta značiti, baš kao i one iz Iraka, bliskog Istoka ili Bangladeša). Radi za nevladinu agenciju koja se bavi AIDS-om i piše o životu u Sudanu, ženama i koječemu drugom.

5. Materijali za nastavu matematike u osnovnoj školi

Ovaj site možda i nije blog u najužem smislu riječi, ali je tako sjajan da ne mogu dočekati da vam ga otkrijem. Profesorica Antonija Horvatek predaje matematiku u osnovnoj školi u Graberju Ivanićkom i stvorila je fantastičnu kolekciju materijala za učenike i nastavnike. Ima tu prezentacija, zadataka, rješenja, zanimljivih članaka, ali najviše od svega ima puno ljubavi - ljubavi prema matematici i ljubavi prema školi. Treba nam još ovakvih entuzijasta kao profesorica Horvatek!

Sad vas ostavljam da u miru prostudirate fantastične blogove koje sam vam upravo predstavio.

4 komentara:

derzafanistori kaže...

Jupiiii! :-D

Mario@mijenjamknjige.com kaže...

Hm, baš me zanima kad ćeš pročitati mail...

zvrk kaže...

Od sada pratim Stephen Fry-a i na blogu (prije sam ga malo citala na Tweeteru, i meni je super).
Zadnjih dana ga gledamo u Jeeves and Wooster -malo nostalgije.

Anonimno kaže...

в конце концов: шикарно. а82ч