Nepresusna tema televizije

Pokrenula je Common sense a.k.a. Ponoćna strina svojedobno topic pod nazivom Seveland i Cecaland naričući nad televizijom nekad i sad.

Bješe to jedan od dražih mi topica i jedna od omiljenijih mi tema.A evo jednog od boljih (reče on skromno) mojih postova na tu temu gdje sam pokušao dočarati sitnu razliku u zabavnom programu između UK i RH:

Gledao sam naime, u Subotu "Ant & Dec saturday takeaway" sto je, recimo, zabavni program. U isto vrijeme BBC 1 je imao "Strictly come dancing" (vidi topic o Big Brotheru za objasnjenje) sto je jezivo gledana emisija koja potpiruje napetost preko cijelog tjedna polusatnim emisijama u kojima pratis kako se celebrities muce da nauce novi ples sa svojim partnerima (ajd zamisli da gledas kako Latin vjezba Jive, Rakicka rumbom uci zavesti partnera, Mia Begovic sa profi plesacem, a Boris Novkovic sa profi plesacicom skakucu po podiju plesuci quickstep ... da ne smpominjemo tango Mirne Berend). I onda dodje subota i taj cijeli tjedan najavljivani subotnji show u kojem od glasova gledatelja ovisi koji ce par napustiti natjecanje - neslavno popusi po gledanosti od ITV-a kojemu su vecu gledanost donijeli X-factor (turbo-ultra-mega-super-injection popularni show Simona Cowella - inace ocuha Pop Idola) i gorenavedeni Ant&Dec.

Ant i Dec su inace dva mikromuskarca koji su pred x godina imali smijesni teen hitic, a nakon toga (jos nisam uspio saznati kako - ali sam zaposlio gdju Neutrino na istrazivanju tog fenomena ...) dobili posao prezentera vodeci Pop Idol, I'm celebrity get me out of here i slicne showove koji su bili silno gledani i od njih napravili silne zvijezde - zahvaljujuci i njihovoj zaigranosti, simpaticnosti i sasavosti.

E sad, ta dva mladca svakih par mjeseci prirede serijicu od sest emisija krcatih zvjezdurinama i poklonurinama. Tako su ove subote kroz studio prosli: neki mladac iz trenutno umobolno popularnog boy-banda Blue (koji je tu bio samo zato da bi u jednoj igri za gledaoce viseci sa stropa ogromnom boksackom rukavicom mlatio po kutijama ne bi li iz njih ispao broj koji ce odrediti koju ce nagradu osvojiti gledalac koji je urlao od srece doma na telefonu - u toj je igri za nagrade trojici gledalaca otisao auto od 12.000 funti, skuter i paket WC papira); onda trenutno ponovo-uzlazeca ex-spiceica Geri Halliwell (koju su dva zafrkanta prethodno podvrgli urnebesnoj skrivenoj kameri, a onda je ugostili u svom showu kako bi, eto, promovirala svoj singl i nadolazeci album ... jedva cekam ), onda Destiny's Child (ukljucujuci Beyoncee i straznjicu joj - pati Nevene ) i kao gost iznenadjenja jednoj zagrizenoj obozavateljici specijalno javljanje uzivo u program gdjice Kylie Minogue (koja je svojoj obozavateljici u publici dodijelila dvije karte za svoj koncert + backstage passage) - da bi onda na sveopci urlik gledalista ista ta Kylie usetala u gledaliste (ono javljanje je bila samo fora) i sa tom svojom obozavateljicom iznenadila obozavateljicinog najboljeg prijatelja koji je - pazi koincidencije - u isto vrijeme sjedio u gledalistu studija gdje se snima x-faktor na drugom kraju Londona.

I palo je direktno javljanje tamo (jesam li rekao da show ide uzivo), iznenadjivanje nistaneocekujuceg obozavateljicinog prijatelja koji je ostao sokiran kad je vidio svoju facu na videowallu, pa se sokirao kad je vidio svju najbolju frendicu kako ga pozdravlja a onda se kadar prosirio pa je ugledao i predmet svojeg fanovskog obozavanja - ranije spominjanu miss Minogue... E onda su ga posjeli na motor iza jednog divljacki raspolozenog hells angelsa i za manje od pola sata provezli ga s kraja na kraj Londona kako bi prije odjavne spice sjeo u prvi red i sa svojom kolegicom obozavateljicom odgledao nastup u kojem je Kylie izvela njegovu omiljenu stvar ...

E sad ti reci ...Nemam pojma koliko je to sve skupa moglo kostati ali mislim da Sedma noc ladno moze ici 10 godina sa tim budzetom ...

Eh da, da ne zaboravim da je jedna gledateljica iz publike pobijedila u multiple choice a/b pitalicama i odnijela doma: sve sto se reklamiralo u ovotjednoj epizodi omiljene sapunjarke dakle: dva auta, skuter, krstarenje, kucno kino i jos 20-ak drugih nagrada (ukljucivo i kilogram banana ...)

Uz to je tu jos pao i saljivi intervju klinaca koji imitiraju voditelje showa sa Pierce Brosnanom.

Sveukupno, show je bio ono sto ja zovem "great TV" misleci na TV zabavu - ali moram priznati da ne znam koja bi to TV igdje drugdje mogla isfinancirati ...

0 komentara: