Eno me spomenulo na Jutarnjem

Eno me spomenulo na Jutarnjem.

Neutrino je naš omiljeni "prebjeg". Iz kišne Engleske donosi nam promišljanja o politici, društvu i kulturu. Tipka odlične putopise, a i sam se okušao u recenzijama
drugih blogera. Posjetiti ukoliko se, izmeđuostalog, želite s nekim posavjetovati oko dobre knjige.


Kad bih morao u 40 rijeci sazeti sve o omiljenom mi blogu (a to je dakako moj) vjerovatno bih to ucinio puno drugacije - no sto je tu je.

Spomenulo me. Nisam nikome nista platio. Znaci da sam reklamu dobio. A poklonjenom konju ... u svakom slucaju ovaj tekst NECE zamijeniti Jimbov SMS opis mog bloga koji mozete procitati odmah ispod imena bloga.

Link u jutarnjem je, dakako, pogresan - vodi na kolegu Bezkomentara koji je spomenut nesto kasnije u tekstu. Sad, ako mu je enormno porastao promet to je ne samo zato sto je "najzeleniji bloger od svih u Hrvatskoj" nego i zato sto su ljudi pohrlili "posavjetovati se oko dobre knjige" ...

Kako rekoh gore - poklonjenom se konju u zube ne gleda, pa ovdje necu lektorirati dodijeljenih mi 40 rijeci, samo cu ponuditi "ispravak pogresnog navoda" - barem jednog - nisam recenzirao druge blogere. Napravio sam nekoliko brzopoteznih intervjua s devetoro njih koji su me u tom trenutku najvise interesirali i kojima se zbog neceg divim. Recenzija podrazumijeva kriticki osvrt, a za to se ne osjecam sposobnim.

Nego, apropos intervjua - zelio sam vam reci da svratite sutra - pocinje nova serija pomalo specificnih intervjua, a otvara ju dubrovacki majstor pera i objavljivani knjizevnik ...

UPDATE:

Nebojsa je popravio link. Sad se samo nadam da ce moj server izdrzati navalu...

9 komentara:

Anonimno kaže...

Starino, neću se obogatiti od toga, iako sam doduše malo se bavio Güntherom Grassom i Imre Kerteszom te blogerskom književnošću. Sve u svemu stvar je loše i vrlo površno odrađena, imamo pravo biti nezadovoljni, jer koliko god donijelo dva ili tri poteza četkom više, ja ispadam neki opaki "grlitelj stabala"... što nisam, dapače, upravo suprotno... :D

neutrino kaže...

@ bez!komentara - ma nije sve tako crno. Jasno mi je da te malo peche povrsnost, ali da li su samo zeleni zeleni? Smatram da je odgovoran ne-zeleni daleko zelenije (dugorocno) nego nepromisljena horda tree-huggera.
A link je Nebojsa ispravio pa sad cekam da vidim rijeke znatizeljnika na svom blogu ...

Anonimno kaže...

eo mene imam osjećaj da sam zakuvala prva kod Masterminda pa sad šetam okolo i pokušavam gasit, LOLČINA za nepromišljenu hordu tree-huggera.

Anonimno kaže...

Jbg, verovatno mi ovde neće ići na ruku da pošaljem post, ipak da probam: Ako već GinterOM Grasom, a što onda ne i ImreOM Kertesom?

Eto vidiš kako izgleda kada se tera mak na konac?

Anonimno kaže...

he, ono je kao da gorana ivaniševića netko negdje predstavi kao 'desnorukog stonotenisača iz čehoslavije' ...
i kakva je ono kilava formulacija da 'tipkaš' odlične putopise? kao da za ONAJ maradonin gol kažeš kako je 'istrčao dosta dugu dionicu ne sudarivši se ni s jednim obrambenim igračem'. eh.

Anonimno kaže...

Laska mi kad dodjem na ovakav blog a moj recenzija od 160 znakova na zaglavlju stoji.
I čestitke na recenziji, dakako! Pa makar tako malo i ofrlje...

Anonimno kaže...

Jesi otresao pepeo :))

Koja fora ispala iz bedastoće (mislite si koje i čije ha) - ja uopće nisam nezadovoljna i na kraj pameti mi nije bilo da će se čovjeku toliko tlak dići. No, bar smo si malo prođirali okolo :)

Anonimno kaže...

pa ja nemogu vjerovat koja gužva, klebaram se cijelu večer. A pokušala sam smirit ali je BK uletio žestoko, i sad mi nema spasa, nikad više slavna.

neutrino kaže...

@ kamara - ma ne brini, zakuvalo bi se tako i onako ... bitno je da se pise, pa makar i lose ... a slava je ionako prolazna...

@ Tatjana - imas ti pravo, poucit cu BK-a da bude konzistentniji ... a mozda se obratim i jezicnom savjetniku ;-))

@ lave - falis ovdje cesce ... sta da ti velim, kad je gospodja sinoc sjela citati blog tocno sam znao kad je dosla do tvog komentara ... a nisam ni bio u istoj sobi ...

@ jimbo - nek ti laska. i treba ...

@ mastermind - dobro dosla ponovo ovamo - hvala ti da mi nisi uzela za zlo. Jos mi nije jasno kako si mi se provukla, ali nece se ponoviti. Nadam se da ces i nadalje ostavljati komentare jer ja to zbilja cijenim (iako mi se dese ovakvi gafovi)