09/30 Kastavska loža - nema frke nisu masoni



Loža.

Vrlo tipična građevina za istarske i primorske gradiće. Tu su se stanovnici okupljali kad je trebalo nešto odlučiti ili samo odmudrovati.

U hladovini i miru.

Ova je posebno velika i uređena, a nalazi se u Kastvu - prekrasnom mjestu iznad Rijeke s kojeg puca pogled na cijeli Kvarner.

Isplati se svratiti i prošetati. Ja bih ososbno zabranio parkiranje po starom gradu i ruševini crkve, ali to sam možda samo ja ...





--------------------------------

Ovo je jedan od 30 slikovnih postova koje cu objaviti na ovom blogu dok pokušavam vidjeti što ce biti sa . Zato, ako vas zanima o cemu aktualno pišem ovih dana, posjetite me tamo ...

5 komentara:

Anonimno kaže...

Razgalio si me ovom fotkom!! Moram samo nešto napomenuti, znaš ti mene. Kastav je, vjerovao ili ne, grad (imao je status grada i prije Rijeke), a drugo, žao mi je da u kadar nije stao Stup srama na samom ulazu u Ložu. Taj ima priču zanimljiviju od same lože. I šapnut ću ti još nešto (al nemoj nikom reći), Loža mi je oduvijek predstavljala najromantičnije mjesto za sklopiti brak. Ali to sam samo ja :-).

Anonimno kaže...

Baš lijepo što si malo bio u našem kraju. :-) I vrati se, ne snalazim se baš na tkokoga.com.

neutrino kaže...

@ Athena - ma nisam ja htio nanijeti uvredu časnim Kastavcima - rekoh mjesto, ali mišljah grad ... stup srama nisam uslkao jer mi je promakao, eto rayloga da se vratim.
Ali, zašto ti ne napišeš nešto o stupu srama?

@ Astrodrom - ali meni je tamo lijepo !! NAđem tamo jako zanimljivih postova - za sada ih je malo ali bit će ih sve više.

U čemu je problem sa snalaženjem? Da objavim uputstva?

Anonimno kaže...

N...

kastafska ne kastavska....

cya

Anonimno kaže...

dado je...i iznad isto :) :) :)