Želite li nešto naučiti o željeznom dobu?


BBC ne samo da ima fantastične dokumentarce, oni imaju i jako zanimljiv web-site.

Može se tamo naći sve što bi čovjek očekivao i na običnom novinskom ili televizijskom portalu - znači program, vijesti, sport, vremenska prognoza itd.

Ali ima BBC i jedan poseban dio zbog kojeg ga jako cijenim.

To su stranice posvećene povijesti.

Ima tu, svega i svačega, zanimljivih članaka, odličnih analiza i vrlo mudrih prikaza koji razotkrivaju neke povijesne zagonetke na način kakav ne bih očekivao.

Na primjer, upravo sam utrošio pola sata igrajući igricu o željeznom dobu. U muzeju pred nekim izloškom, ili u razmišljanjima o čovjekovim postignućima - vrlo je lako uzeti zdravo za gotovo ona najranija čovjekova otkrića poput vatre ili pečenja kruha.

Ova igrica će vam na jednostavan način pokazati kako su to ljudi u prethistoriji koristili svoje primitivne alate kako bi savladali ove zadatke.



Imam dojam da bi neki stručnjak mogao pažljivo analizirati sve segmente ove metode učenja.

Ja ću samo reći da, iako sam i prije imao neku ideju o tome kako su se ti neki jednostavni poslovi obavljali, sada imam puno jasniju sliku kolika je snaga ljudskog uma trebala da se domisli ovako nečemu.

Nije teško povući paralelu sa nekim od relitz TV programa o preživljavanju na pustim otocima ili u izoliranim sredinama ...

Da se čovjek zamisli.

Probajte odigrati igricu (ako dovoljno vladate engleskim) - možda i vi nešto naučite - nikad se ne zna kad bi vam mogo zatrebati :-)

3 komentara:

Anonimno kaže...

Eto ja nisam uspio zapaliti vatru

Anonimno kaže...

zanimljivo... stvarno se da naučiti nešto novo!

Anonimno kaže...

Na žalost, nemam više vremena za igrice osim onih koje uključuju pokakane pelene i brisanje šmrklji iz prehlađenog nosa. U tome obaram sve rekorde :)))) Pozdrav stari prijatelju