Neka ga vrag nosi - bio bih mu oprostio ...

Gledao sam malo ovu Babićevu ekskluzivu tj. Intervju sa Goranom Ivaniševićem.

Jest da mi g. Babić (kojeg si inače uopće nisam takvim zamišljao ni glasom ni stasom) inače ide na živce svojim pristupom novinarstvu - ali ovo jest ekskluziva po svim mjerilima koje si mogu predstaviti. Ne znam koji urednik ne bi dao lijevi bubreg za ovakav intervju.

Ali dok se video sporo učitavao ja sam se pitao - dobro što to Goranu treba?

Mislim, nisam mogao izbjeći osnovne podatke o toj temi prethodnih dana ni uz najbolju volju. Pa tako znam da je on uhvaćen da izlazi iz nekog stana sa nekom voditeljicom/manekenkom (što li?) a istovremeno je u višegodišnjoj vezi sa drugom ženom (isto nekim fotomodelom) koja je ujedno i majka njegovo dvoje djece.

Iskreno, to mi je bilo i previše informacija o Goranovom osobnom životu. Živo mi se fućka za to jel vjenčan, jel nije, jesu li mu djecu krstili ili nisu, gdje živi i s kime spava.

Ne patim da moram znati pikanterije o poznatima čak i kad te poznate cijenim.

A g. Ivaniševiću skidam kapu ne samo zbog osvajanja Wimbledona - njegove sam mečeve godinama gledao i - priznajem - gubio živce kao nikad. Ono nerviranje oko svakog zapucanog zicera i urlanje zbog svake pogrešne odluke suca, uživanje u neobranjivim returnima ... ah ... nije to moglo pokvariti čak niti dosadno brojanje asova Miće Dušanovića.

Sve to nema veze sa time kakav je on u privtanom životu. Jednostavno, njegova teniska karijera nema veze sa onime što čini otkako više ne igra ili što je činio izvan terena. (Vele da je svako jutro gledao Teletubbiese onoga ljeta u Wimbledonu.) Ne mogu donositi vrijednosne sudove o potezima bogatih i slavnih jer nisam na njihovom mjestu, a privatno ga ne poznam pa opet ne mogu ništa suditi - mene nije prevario jer nisam ništa niti očekivao.

I sad, taj je Goran odlučio dati intervju o svojim privatnim stvarima. Nikako nisam mogao shvatiti zašto.

Onda sam pogledao taj prvi dio intervjua i baš mi je bio simpatičan.

On je meni uvijek u svim svojim intervjuima ko neki dječak koji eto ima strašan servis i sad on sjedne pred taj mikrofon i sve mu pomalo neugodno da ga svi pitaju, a onda je i malo drzak pa malo duhovit ... pa kad izgubi onda je vidno tužan i sav depresivan i ne možeš gledati a da ti ga ne bude žao.

Tako i ovo sad. Na trenutke imam dojam da je on svojoj dragoj onako dječački na sve načine pokušao reći da mu je žao, a sad je odlučio vikati s krovova ili u stilu 21. stoljeća - pričati na internetu.

I vidiš da mu je neugodno i samom da već desti put ponavlja da je sam kriv i da je sve sam zgrišija i da je uništija i ... taaako ....i sad je na minus sto i tibat će mu da dođe do nule a to će još uvik bit loše ...

I da je tu stalo rekao bih - sve pet.

E, ali onda je valjda ostalo vremena ili trake na kazeti pa su Matija i Goran nastavili i o drugim stvarima.

Još dok se pričalo o tenisu - kako tako. Mislim, sjećam se ponešto piskaranja novina oko toga tko će voditi davis cup repku, saznao sam i kako se razišao sa Ančićem što je isto ajde - teniski zanimljivo.

Onda su zadnje dvije minute malo pričali o politici i tu je, ježi ga, dao dreku pljusku.

Koliko god mi je do tada sa svojim polupubertetskim nastupom bio simpatičan, sad je odjednom izvirila neka druga - napuhana strana - "ma ja bi tamo tri ratna broda..."

E ježi ga.

A bio bih mu oprostio ...

3 komentara:

Anonimno kaže...

Eto ga na. A da je bio pametniji i znao stat u intervjuu na vrijeme ti bi mu oprostio, ja bi mu oprostila, a s vremenom bi mu i Tanja lakše oprostila :)

Anonimno kaže...

Prepričavala sam ovaj tvoj post doma i mogu ti reći da je prihvaćen baš onako kako sam ga i ja čitala :)
Ovo ti je po mom mišljenju jedan od tvojih boljih postova, ne sad da inače nisu dobri, nego mi se ovaj baš sviđa...
eto, vratila sam se ti to reći, neka znaš :)

Anonimno kaže...

Nisam vidio taj intervju, Ivaniševića lično ne poznajem, pa ću napisati moj općeniti stav: Javna ličnost (a to sportaš njegovog glasa svakako jest) ima određene odgovornosti prema publici i svekolikom pučanstvu. Da sad ovo ne elaboriram previše, ali slike radi, utječe na ponašanje mladih koji ga cijene kao idole s kojim se žele poistovjetiti... Dakle, nemam mu što niti zamjerati, niti opraštati. Činjenica je da se nije ponašao shodno moralu i shodno svojoj poziciji u društvu. Šteta je učinjena, a kako će se ispraviti i može li se ispraviti? To je već pitanje nekog drugog posta...