Policija ne trenira strogoću - na žalost

Gledam video kojeg je objavio Jutarnji u današnjem članku koji se bavi repovima divljanja na derbiju svih derbija.

Policija je snimila destminutno natezanje na tribinama.

Snimke su zastrašujuće. Ne zbog nasilja ili krvavih scena, očito da je i kamerman dobro pazio da se ne nađe na putu nekog projektila pa je snimka više svjedočanstvo radnih uvjeta negoli zapis o konkretnom događaju.



Između urlika ljubavi prema jednom klubu, dvadesetak - tridesetak policajaca stoji, za leđima im rešetke pa nemaju odstupnicu, a pred njima živčana gomila. Kroz zrak lete priručni projektili (ne vidi se dobro što je, ali se čuje tvrdo kad pogodi u rešetke) bezglavi idioti se zalijeću prema policajcima, mlate kopljem zastave po stolicama pred njima, urlaju, prijete. Neka pijana budaletina se sakriva iza plavo bijelog šala i unosi u lice nekom od policajaca.



Ne mogu vjerovati kako su policajci mirni. U svoj toj gunguli i očitoj mržnji koju taj huliganski čopor ispoljava prema njima oni ne odgovaraju istom mjerom. Gase zapaljenu stolicu, ali ne reagiraju na provokacije ...

Ne znam, strašno mi je to bilo za gledati.

Pa ti onda budi policajac ...

Ne velim da policija nema svojih grijeha, ali kad pogledam ove snimke iz njihove perspektive uopće me ne čude one priče po navijačkim forumima da ih policija tuče. Pogledajte mlo te snimke pa recite - što bi trebalo raditi toj bagri?

Jeste li vidjeli onog klipana sa zastavom? Što je to? Herojstvo? Ljubav prema klubu?  


Što taj priča kad dođe doma sa modricama od pendreka? Da su ga prebili ni krivog ni dužnog?

A policajci?

To su ljudi sa obiteljima, kreditima, planovima za godišnji, čekanjem vikenda da se obavi ponešto ili obiđe rodbina i prijatelji ... svim onim normalnim stvarima koje su svakodnevica tolikima oko nas.

Za razliku od njih, mene na poslu ne čekaju ovakvi degenerirani tipovi, ne urlaju mi "Cigani, Cigani" kad krenem slati mailove, niti mi se netko unosi u lice ...


1 komentara:

Anonimno kaže...

Pa ja mislim da treba ponekad da se malo istuku ti huligani.
Njihova filozofija zivota jeste tuca i samo tuca,pa ko vise dobije batine