Heteroseksualni svijet Lucije Čikeš

I dalje citam i dalje se divim ...


"Cijeli svemir je heteroseksualan, od atoma i najsitnije čestice, od muhe do slona. Po zakonima fizike, jednaki se naboji uvijek odbijaju, a različiti privlače, da bi se, kada bi se jednaki počeli privlačiti, sve urušilo i nestalo.

Mjesec se tada ne bi okrećao oko Zemlje nego bi pao, Zemlja se ne bi okrećala oko Sunca nego bi pala i spržila se ili odlutala i smrzla se."


Znam da znate tko je autor te čuvene izjave.

Radi se o saborskoj zastupnici Luciji Čikeš.



Malo me zanimalo da saznam tko je osoba koja sa saborske govornice prosipa ovakve nebuloze. Pa sam saznao slijedeće (jedini izvor internet)

(www.sabor.hr) Lucija Čikeš rođena je 10. svibnja 1950. u Rudi (Sinj, Hrvatska). Završila je, veli, Medicinski fakultet u Rijeci (VSS – doktorica medicine; pedijatrica).

I odmah se čovjek zaustavi.

Ne radi se dakle ni o kakvoj primitivnoj gospođi. Nije ona nikakva bukva koja ni o čemu pojma nema.

Žena je bok'te liječnica!!!!

Pensa te!!!

Stranačka pripadnost:
Hrvatska demokratska zajednica (mdah, nije me iznenadilo)

Početak obnašanja zastupničkog mandata:
27. siječnja 2004. zamjenica je zastupnice Dubravke Šuice (hm, zanimljivo … radi se daklem o zastupnici drugog reda… ono - nije se uspjela sama plasirati dalje pa su je ugurali u play-offu za zelenim stolom)

Dužnosti u Saboru:

- potpredsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji - dobro, gospođa je daklem pravi ambasador hrvatskog sabora … blago nama

- članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju - ideš, iako - u prvom mi se trenutku učinilo da piše za INTERTPLANETARNU suradnju ... časna riječ

- članica Odbora za obitelj, mladež i šport - ma to, naravno … kud će suza neg na oko

- članica Odbora za europske integracije -

Izabrana s liste:
lista Hrvatske demokratske zajednice

Izborna jedinica:

VIII. - e tu sad to malo nije jasno … izgleda da www.sabor.hr malo grijesi jer je gospođa bila kandidat u X jedinici (splitskoj gdje i živi) a ne u Istri

Kontakt (ono, ako je poželite nazvati):

Telefon: 01/45 69 477; 45 69 537; 45 69 654; 45 69 546
e-mail: klub.hdz@sabor.hr

Inače je gospođa silno aktivna u Centru za rehabilitaciju Mir koji skrbi o osobama s posebnim potrebama. "Centar za rehabilitaciju Mir, čija je voditeljica gospođa Lucija Čikeš ostvaruje iznimne uspjehe u rehabilitaciji osoba sa specijalnim potrebama." veli se u jednom od stranačkih glasila dostupnih na internetu.

U čemu je kvaka?

Ma nema neke osobite kvake. Malo je istina nejasno gdje je u stvari registriran taj centar.

Gospođa je u imovinskoj kartici navela "RAVNATELJICA CENTRA ZA REHABILITACIJU SA SJEDIŠTEM U SPLITU, MOSTARSKA 2."

Po internetu se može naći da je centar u stvari u Kaštelima, na Rudinama bb i da se lani u neku drugu fazu gradnje ulozilo 11 milijuna kuna .

Vidim da je saborski odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo 11. srpnja 2005. godine raspravljao o stanju u tome centru i zaključio kako je predviđeno "znatno smanjenje sredstava za Centar za smještaj i rehabilitaciju «Stančić», te Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju «Mir» Rudine, što nije zadovoljavajuće rješenje obzirom na sadašnje stanje ovih centara."

Znaci ni 11 milijuna kuna nije bilo dovoljno da stanje tog centra bude kako spada?

Kad smo već kod love za dom vidim da je tu 2004 pala i jedna zgodna donacija Hypo banke: 100,000 kuna ravnopravno su podijelili Centar "Mir" i (pazi sad) - dom bl. Alojzija Stepinca - Brezovica …

Jel vam ovaj potonji nesto poznat? (Hint: teta Jelena Brajša, Žganec, kolega bloger Davorko Vidović)



"Nastavljajući se na prošlogodišnje iskustvo kada je dala donaciju Centru za odgoj i obrazovanje tjelesnih invalida Dubrava, a kada su se svojim velikodušnim prilozima toj akciji pridružili i brojni uzvanici i poslovni partneri prisutni na toj humanitarnoj priredbi, Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. odlučila nas je prije godišnjih odmora podsjetiti na one koji školske praznike provode jednako kao i ostale dane u godini – u domovima, bez obitelji i daleko od turističkih odredišta. Stoga je ove godine odlučila dati donacije od po 50.000 kuna Centru za rehabilitaciju «Mir» u Kaštel Novom i Caritasovom Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi «Bl. Alojzije Stepinac» u Brezovici.

Donacije je voditeljici Centra «Mir» dr. Luciji Čikeš te ravnateljici Dječjeg doma Brezovica Jeleni Brajša u ime Hypo Alpe-Adria-Banke uručio član Uprave Banke g. Zoran Sikirica.

Centar «Mir» je javna ustanova socijalne skrbi koja smještajno i rehabilitacijski zbrinjava djecu, mladež i odrasle osobe sa smetnjama u duševnom i tjelesnom razvoju. Caritasov dječji dom «Bl. Alojzije Stepinac» u Brezovici prvenstveno je namijenjen djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali i djeci kojoj je potrebna medicinska skrb i rehabilitacija."

A i skupljalo se i po inozemstvu. I opet za Centar za smjestaj i rehabilitaciju "Mir", Rudine, Kastel Novi….


Centar za smjestaj i rehabilitaciju "Mir" je ustanova koja brine o djeci i odraslima ometenima u dusevnom i tjelesnom razvoju. Pokrivamo podrucje juznog dijela Splitsko-dalmatinske zupanije. U programu trajnog smjestaja zbrinuto je 60 osoba, a u programu dnevne terapije 20 osoba. O njima se brine 58 zaposlenika, vecinom visokoobrazovanih i strucnih. Centar "Mir" je na neki nacin jedinstven projekt. Prva je faza gotovo u cijelosti sagradjena donacijama iz cijelog svijeta. Nasi prijatelji diljem Europe koji su nam mnogo pomagali tijekom Domovinskog rata sada ulazu velike napore, a vec su stigle prve donacije za gradnju druge faze, istaknula je ravnateljica centra dr. Lucija Cikes.

A ni privatna adresa gospođe nije baš nešto sasvim jasna:
Prema podacima državnog izbornog povjerenstva gospođa je prijavljena na adresi u Odeskoj 9.

Istovremeno po imovinskoj kartici, gospodin suprug vlasnik je STANA od 84m2, SPLIT, ODESKA 975, 700000, 2005.01.01

No tu se ipak izgleda radi o tipfeleru ;-)


Imovina dužnosnika

Plaća 7.696,72 + 6.778,20 KN
(HRVATSKI SABOR + CENTAR ""MIR"")

Imovina bračnog druga
Nekretnine

STAN 84m2, SPLIT, ODESKA 975, 700000, 2005.01.01

ZEMLJA 525M2, SPLIT, PAZDIGRAD, 600000, 2005.01.01

GARSONIJERA 32M2, ZG., M. HABERLEA 8, 300000, 2005.01.01

KUĆA 130M2, ŽEŽEVICA, 130000, 2005.01.01

ZEMLJA 10 000 M2, ŽEŽEVICA, 150000, 2005.01.01

Pokretnine

OSOBNI AUTOMOBIL OPEL KADET, 1987., 25000
OSOBNI AUTOMOBIL OPEL KADET, 1970., 5500

Ostale pokretnine
UŠTEĐEVINA - PBZ, PJ SPLIT MOŽE SE PROVJERITI
UMJETNIČKE SLIKE, NAKIT SKROMNO (ajd bar negdje smo skromni ...)

Udjeli u trgovačkim društima
KONČAR 40 POVLAŠT. DIONICA SA OTPLATOM NA 20. GOD.

Podaci o prihodima CCA 5.000,00 KN

Imovina malodobnog djeteta / djece

Nekretnine

ZEMLJA 525M2, SPLIT,PRIGRADA,
600000, 2005.01.01

KUĆA 130M2, ŽEŽEVICA, 130000, 2005.01.01

ZEMLJA 700M2, ŽEŽEVICA, 30000, 2005.01.01

Pokretnine

MOTORKOTAČ VESPA, 1995, 6000


Bok te, imovine koliko hoćeš … no dobro, nigdje ne piše da zastupnici moraju biti siromasi - jel'tako?


I jedan štiklec. Najvjerovatnije se ne radi o istoj osobi ali je zgodna koincidencija:



Ako tražite mjesto za odmor i tišinu, ako želite praznike provesti istinski se odmarajući u uvali blizu samog centra Hvara, onda je naša vila "Terra Nostra" pravo mjesto za vas.

Konto: 2478844832, Lucija Čikeš



Što sam s ovim blogom htio postići?

Ma ništa, eto. Palo mi na pamet da ja za tu Čikeš nikad nisam čuo pa sam ukucao njeno ime u google. I onda sam malo počeo čitati rezultate, pa rekoh - možda će još nekoga zanimati.

Netko bi mogao možda malo pogledati o čemu se tu sve zapravo radi, ima li tu nešto potencijalno interesantnoga, ali bilo bi to suvišno očekivati.

Novinarska profesija ionako negdje čeka da netko složi cijeli članak i dostavi ga na pladnju …

A ja, na žalost - nemam ni volje ni vremena ...

1 komentara:

neutrino kaže...

Testiram u ozujku i bojim se da ne radi