Celebrity Big Brother

Kao i svakog siječnja i ove je godine određeni broj poznatih i polupoznatih ušao u bigbrotherovsko zdanje.

Nakon mjesec dana saznat će se tko je glasovima publike postao pobjednik i ušao u ligu besmrtnih ...

Zezam se, naravno. Celebrityji pristaju da ih mjesec dana javno ponižavaju u nadi da će nakon izlaska uspjeti ponovo pokrenuti svoju posustalu karijeru.

Glumci se nadaju da će ih se prisjetiti kod podjele uloga u novoj sapunici, muzičari imaju novi CD potpuno spreman i izaći će dan-dva nakon njihovog izlaska iz kuće, mnogi imaju biografije spremne za objavu ... uglavnom - svi žele obnoviti staru slavu.

Rijetkima to uspije, ali zato publika ima priliku mjesec dana gledati prilično zabavan program koji ponekad proizvede sjajne trenutke. Trenutke koji uđu u televizijske anale.

Prošlogodišnji takav trenutak je ovaj:



Tip kojeg ovdje ogovaraju je nezavisni parlamentarni zastupnik George Galloway. Sam po sebi jedan zabavan lik koji bi zaslužio barem jedan post. Ovdje ću samo reći da se čovjek posvadio s Blairom prije rata u Iraku i onda izašao na izbore samostalno i porazio i konzervativce i laburiste.

Gledajući sve ovo pitaš se "što mu je to trebalo", ali svatko ima pravo stvarati i uništavati svoju karijeru kako želi.

Prošlogodišnja pobjednica bila je Chantale (isto je možete vidjeti u gornjem filmiću) - po meni žena "dvostruko ništa". Ona je naime do Big Brothera plaću zarađivala kao dvojnica Paris Hilton. Neki bi joj magazini i barovi plaćali da stoji na njihovim domjencima i izgleda kao Paris Hilton. S obzirom da je i sama Hiltonica nikakav celebrity - odnosno metiljava kreatura koja nit pjeva, nit pleše, nit glumi, nit izgleda - jedno NE-biće - zamislite kakav je to paradoks da si netko podredi život tome da izgleda kao takvo stvorenje ... za 100-200 funti po događanju ...

Elem ta je cura lani imala zadatak uvjeriti ostale polupoznate face da je članica nekog benda za kojeg nitko nikad nije čuo. I uspjelo joj je. A bila je toliko šupljoglava i toliko simpatičnija od drugih da su gledtelji najviše glasova dodijelili upravo njoj. Pa je pobijedila.

Ove godine u kuću ih je ušlo 11.

Većina ih je nepoznata u Hrvatskoj a ni ovdje nisu bog zna kako popularni, ali ih ljudi znaju. To je rang celebritija kao kod nas Minea (ona kao superstar), gitarist Majki, glumac koji je glumio Cinobera u Gruntovčanima, tip koji utjelovljuje poštara Duju u jutarnjoj dječjoj emisiji ili radijska filmska kriticarka ...

Tako je tu Danielle Lloyd - 19-godišnja cura nogometaša Teddyja Sheringhama. S njim je prohodala na tulumu nakon njenog proglašenja missicom Velike Britanije nakon čega joj je titula oduzeta. On je naime bio u žiriju ... i 17 je godina stariji od nje.

Photobucket - Video and Image Hosting


Onda 27-godišnja Jo O'Meara bivša članica pop grupe S Club 7, a danas uzgajateljica pasa i 30-godišnji Ian "H" Watkins koji je bivši član pop grupe Steps, a koji je na dan ulaska u BB kuću javno objavio svoju homoseksualnost. Pa onda 58-godišnji Leo Sayer koji je 70-ih imao nekoliko top hitova u Americi (npr. You Make Me Feel Like Dancing) i 25-godišnji Donny Tourette frontmen (koji sam priznaje da nije pjevač nego urlator - screamer) punk benda Towers of London (nikad čuo). On je već pobjegao iz kuće, poslije ću vam reći zašto.

Pa je tu trač-novinarka Sunday Mirrora Carole Malone (52), 44-godišnja komičarka Cleo Rocos i američki televizijski glumac Dirk Benedict (61) koji je ovdje poznat po svojoj ulozi u serijama "A-team" i "Battlestar Galactica". Ranije spomenuti punk pjevač prvo je veče pijano promumljao:

"It's Dirk fucking Benedict!" (Pa to je Dirk jebeni Benedict!)

Na što je prozvani mrtvo hladno primijetio "I seldom use my middle name" (Rijetko koristim svoje srednje ime ...)

3 najveće zvijezde su Jermaine Jackson - brat Michaela i bivši član Jackons 5, 80 - godišnji engleski redatelj Ken Russell (jeste čuli za film Tommy sa Who-ovcima? E pa to je on režirao.) i lijepa zvijezda indijskog Bollywooda - Shilpa Shetty.

Photobucket - Video and Image Hosting



Nakon dva dana u kuću je ubačen kamen smutnje. Žena koja je uzor svim natjecateljima u Big brotheru.

Kad je 2002 Jade Goody ušla u BB kuću bila je samo užasno glupa zubarska pomoćnica. Ušla je u povijest svojom glupošću i arogantnim ponašanjem, živčanim ispadima i slično.

Mislila je da je Cambridge u Londonu a kada je čula da je u East Angliji (engleska županija) iznenadila se da je u inozemstvu ... a opet, mislila je da je Rio de Janeiro ime neke osobe (pomiješala ga s Rio Ferdinandom) i da su paunovima oči na perju.

Eto, ta je glupača od izlaska iz Big Brothera zaradila 8 miliona funti po raznim drugim natjecanjima celebrityja, od pojavljivanja na partyjima, boravcima po stranicama žute štampe, televizijskoj seriji o njenom frizerskom salonu, a sada se priprema reality show gdje će ona tražiti svog glasnogovornika ...

U BB kući prvih par dana zadatak je osmero ukućana služiti glupu Jade, njenog dečka i mamu koji su ubačeni kao novi stanari. Kad je onaj ranije spomenuti punk pjevač to čuo - popeo se preko zida i izašao iz kuće ...


Nevjerovatno je da je drugih 7 ostalo ...

Al nema veze sve je to u dobrotvorne svrhe ...

4 komentara:

Anonimno kaže...

dušo draga, sjećaš li se one naše rasprave o televiziji (seveland i cecaland)... pa evo prilike da je nastavimo. Uvezli smo daleko veće gluposti nego što smo ih sami imali. Usporedi licencne kvizove i kviskoteku; usporedi nekadašnje zabavne serije sa sapunjarama; usporedi ove realitije sa ... ma ne znam, ovo je neusporedivo, najviše po tome tko isplivava. Zaglupljivanje. No, dobro, možda je to neka vrsta kulminacije idiotluka, nakon koje stvari neminovno idu na bolje jer na gore ne mogu. Ili sam ja klasa optimist...

Anonimno kaže...

Dakle, i oni imaju svoju Tanju samo što se ona prodaje lakše od ove naše..

Anonimno kaže...

Hej! Zasto ne mogu da ostavim komentar kao 'other'? Feisty.

Anonimno kaže...

jelda, trill... to je i meni prvo palo na pamet... hehehe... što je pdv? gdje je istočna hrvatska? po zagrebu voze trajekti... i tako bliže... i tako dalje... svaki od sto dana koje su proveli u kući... a mi smo mislili da je onaj prošlogodišnji matko glup... :)