Zanimaju li još nekoga odgovori na ova pitanja ili se to samo ja bavim glupostima?

Pokušala mi Trill još lani ostaviti u komentaru link na zanimljivi članak.

Pa kad joj baš nije uspjelo - poslala mi mailom.

A ja pogledao i našao materijala za pet-šest postova.

No, kako znam da moja lamentiranja nitko živ ne bi više dolazio čitati, podrezao sam si krila pa ću pokušati sve to sažeti u jedan post.

Ali malo duži. :-)

Sjećate se da sam pisao otome kako djus ratuje sa velikogoričkim komunalcima da se uvede pauk u Veliku Goricu koji bi odvozio automobile nepropisno parkirane na mjesto za invalide?

Svi znamo da su invalidska mjesta tako lijepo smještena blizu ulaza u ustanove koje posjećujemo, i često stoje neiskorištena.

I do bijesa, neće valjda baš sada naići netko sa tom naljepnicom tko bi imao pravo na to mjesto ...

A još je manje vjerovatno da će naići recimo - policajac.

Mogu zato shvatiti da netko ponekad i parkira na mjesto za invalide. Ja osobno ne bih, osjećao bih se bijedno, ali kažem - mogu razumjeti da netko pomisli "samo ću na pet minuta" pa se zatekne tamo gdje ne bi smio.

Ali, kolika bezobzirna kretenčina čovjek mora biti da se ovako parkira?



Pa mislim, jest da nije jedini (i ovaj auto iza njega je parkiran idiotski, ali kakve to veze ima. Lijepo je iscrtano gdje su parkirališna mjesta, još su ljepše obojena u žuto, još imaju i nacrtane ogromne i nezaobilazne znakove.

Pa kako onda netko može ovako stati?!?

Slika je sa 24 sata i to je onaj link što mi ga je poslala Trill.

Vidim da 24 sata ima neku akciju uslikavanja ovakvih slučajeva - jer ima toga još i to ne malo.

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5

Pitam se što bi se tu moglo učiniti?

Izgleda da ljudi revno uslikavaju nemoguće poteze vozača oko sebe, čak i novine tj. mediji to objavljuju, ali ostaje pitanje da li se situacija popravlja ili ne?

Ako se ne varam, MUP ili PU zagrebačka imaju redovne mjesečne ili takonešto redovite konferencije za tisak. Kako to da nitko ne pita i ne piše o odgovorima?

Mene recimo zanima - što policija savjetuje da građanin treba učiniti kad vidi ovako parkiran automobil?

Trebam li ja osobno zvati pauka? Ili da zovem policijsku patrolu? Da slikam? Da dajem sliku u novine? Što treba biti uslikano - auto, datum, vlasnik, registracija?

Ja bih volio tako neka uputstva - čisto da znam što mi je činiti kad se slijedeći put nađem u RH.

A još bih pitao i da li smijem tako uslikanu sliku objaviti na internetu, u novinama ili na TV bez zamagljivanja tablica? Može li policija takve slike koristiti kao dokaz za prekršajni ili kakav već postupak protiv takvih vozača?

Pa bih pitao - smijem li - ako bih slučajno saznao ime i prezime vlasnika vozila - napisati da je baš njegov automobil ovako kretenski parkiran? Da li bih s time prekršio neke pozitivne zakonske propise i da li bi me slučajno policja gonila po službenoj dužnosti ili samo ak bi se XY našao povrijeđen?

Zapravo - što vi mislite - isplati li se pokušati dobiti odgovor na ova pitanja?

12 komentara:

Anonimno kaže...

Posebno sam osjetljiva na parkiranje na invalidska mjesta i bez pardona bih imenovala pred javnoscu te idiote.

Anonimno kaže...

Zvaću decu! Decooo! Decoooo!
Bušiiii! Ha-ha-ha! Bušiiii! Ha-ha-ha!

Anonimno kaže...

ima tu jedna zanimljiva stvar. Svi uslikani auti redom su se parkirali na dva ili više mjesta za invalide? Jel to neka društvena igra ili šta, baš se pitam... ono tajno udruženje vozača velikih pili i malih...no dobro... i sad tu je to nekakvo gradsko natjecanje, pa tko to napravi najbolje. Izgleda da onaj prvi odnosi pobjedu. Jer ovi su se ostali parkirali na samo dva invalidska mjesta, a glavni je baja suvereno zauzeo čak tri. Mislim, da se radi o klasičnoj bezobraznoj ljenčini, on bi se fino naparkirao na onaj znak tako da vrst parkirnog mjesta i ne bi bio toliko uočljiva ... vjerujem da će onaj prvi na regionalno natjecanje.
:)
Strina

Anonimno kaže...

offtopic:

"Qtrax is the world’s first free and legal peer-to-peer (P2P) digital music site. Music lovers can discover new music and legally download full-length, high-quality versions of their favorite songs while compensating both the artists and the record labels through non-intrusive and relevant advertising."

http://www.qtrax.com/about.php

kao što rekoh, 'besplatne' empetrice pitanje su vremena. :))) promjene u strukturi iliti prirodi prihoda glazbenika na vidiku.

Anonimno kaže...

Meni sve ovo liči na borbu s vjetrenjačama. A opet, da se nitko ne obazire, gdje bismo bili? Što se tiče ovih što parkiraju na mjestima za invalide i oni su invalidi, ali u - glavi.

neutrino kaže...

@ Athena - a mene zanima da li je imenovanje legalno? Znam da ti bi - i ja bih, ali me zanima smije li se ...

@ Anonimno - :-D Nije losa ideja, ali mislim da bi tu covjek mogao puno gore proci nego da samo recimo pozove policiju.

@ Strina - Vidis, vidis - to mi nije palo na pamet ... fakat bi mogla biti neka drustvena igra, ajd da nadjemo pobjednika :-))

@ zli girl - Kaj nema sti neka preca posla ovih dana od zabavljanja sa empetricama

@ astrodrom - borba sa vjetrenjacama? Mozda, ali vjerujem da je bitna razlika izmedju covjeka i zivotinej u tome sto covjek stiti slabij ejedinke u svom coporu.

Anonimno kaže...

Ha! :)
Svakako se isplati potražiti odgovore. Ako me sjećanje dobro služi Đus je nekoliko puta sam pozvao policiju, odnosno obratio se policajcu koji se tamo negje zatekao i u oba slućaja kojih se ja sjećam nije napravljeno ništa bitno spomena. Ispred neke robne kuće policajci su naredili ljudima da se maknu s parkinga za invalide i oni su to učinili, bez ikakve kazne. Dok su se oni pregovarali s nesavjesnim vozačima, jedan se za to vrijeme nonšalantno pred njima svima uparkirao na mjesto rezervirano za invalide. Autoritet policije i njihova učinkovitost.
(To ja sad po sjećanju prepričavam Đuseve postove)
Đus ima tu naljepnicu i logično je da se obratio policiji. Ne znam kakva je procedura kad bi recimo ti ili ja željeli urigirati, a baš me zanima. Ljute me takve stvari.
O toj temi se može (a i mora) puno pisati,a i svi možemo napraviti nešto u svojoj okolini po tom pitanju. Ja čak ne priznajem niti tih "5 minuta" kao izgovor. Nema opravdanja. Možda netko tko ne može hodati za to vrijeme kruži ili čeka, jer si nema gdje stati zbog gotovana.
P.S. Fala na linkanju i na tome što te to ljuti isto kao i mene :)

Anonimno kaže...

Ups, malo sam fulala neka slova kao i ć i č :)
I još sam nešto zaboravila. Vidjela sam listajući neku našu žutu štampu kako su uslikali našeg najpopularnijeg TV voditelja da vozi (navodno njegov) automobil i parkira ga. Na šoferšajbi se lijepo vidi naljepnica za invalide...
U članku, odnosno crtici ispod slike, autor se pita odkada nam je voditelj invalid, kako to javnost ne zna i služi li to samo za lakše parkiranje u gradu Zagrebu. Ne znam bi li to bila druga tema ili nadogradnja ove :)

Anonimno kaže...

Zašto se ne bi smjelo? Možda nije baš legalno tražiti ime vlasnika bez naloga ili preko veze u policiji, ali objavljuju se i daleko veći prekršaji od ovoga. Doduše, ja bi rado čekala da se pojave vlasnici tih vozila pa i njih uslikala i sve objavila. I to je još uvijek manji prekršaj od ovakvog parkiranja. Voljela bi ih vidjeti da su oni u kolicima pa se moraju snalaziti...

Gnash kaže...

zanimljivo je da je vidljivost registracije na ovim fotografijama negativno korelirana s cijenom auta

Anonimno kaže...

Ste vidjeli "kakvi" su to auti koji se bezobrazno i neodgovorno parkiraju e pa ja mislim da obican pandur zazmiri sa oba oka na te prekrsaje (nazalost) jer se pita:mmmmmma tko se krije u luksuzcu i koje on veze i vezice ima, a ja da na drapam bzvz.Jer ZNAMO tko sta vozi ne???!!!!
Nista bolje nije tu u Ital. par puta sam vidjela reagiranja samih invalida....."UZEo SI MOJE MJESTO HOCES UZETI I MOJU STOLICU" i tomu slicnu.

Svakako bi trebalo(sa)znati kako se moze reagirati jer ipak nesmijemo biti totalno indiferenti i pustiti ovaj hebeni svijet idiotima na raspolaganju.

Anonimno kaže...

rijeka53
zadnji post je moj, ma ni mi zel potpis, boooooo