Ja se toplo nadam da netko od mojih čitatelja zna ponešto o Šibeniku

Javlja mi poznanik iz daleke i prijateljske nam zemlje da će jedno tjedan dana svojeg teško skucanog godišnjeg ovog ljeta provesti u lijepoj našoj.

Nije da se hvalim, ali prilikom svakog našeg susreta toliko sam mu drobio o ljepotama i krasotama da je čovjek konačno posustao i odlučio upucati jedno brdo para da svoju brojnu obitelj dovabi na tjedan dana u iznajmljenu vilu u malom mjestu blizu Šibenika.


Pitao je on mene gdje bi išao i što bih mu preporučio a ja sam mu napisao nadugačko i naširoko moje viđenje hrvatske obale i prednosti i mana Sjevernog Jadrana pred Srednjim i Južnim.

Našao sam preko poznatih i neke mogućnosti smještaja, ali na kraju si je on sam na netu našao to mjesto blizu Šibenika i sad će tamo u srpnju na odmor. Možda je tako i bolje jer bih se u protivnom ja stalno brinuo hoće li mu biti dobro tamo gdje sam ga poslao ... ovako si je sam izabrao i kuću i lokaciju pa kako god mu bilo - sam si je kriv ...

Mene je zamolio da mu predložim što bi se isplatilo vidjeti u tih sedam dana.

On je to formulirao ovako:

"We are looking for a laid back holiday but with enough things to do nearby like bicycle riding, swimming, tennis (perhaps) and other activities so that we do not vegetate on the beach for a full week, but generally are not looking to go mad."

U prijevodu:

"Tražimo neopterećen odmor ali s dovoljno zanimljivih stvari u okolici kao vožnja biciklima, plivanje, tenis (možda) i druge aktivnosti tako da ne vegetiramo na plaži cijeli tjedan, ali u principu ne želimo se ludirati"

E sad, Šibenik nisam posjetio već neko vrijeme (mislim da sam zadnji put bio dok sam još išao u osnovnu) pa ću lijepo zamoliti moje brojno čitateljstvo da bude ljubazno pa nabaci koju dobru ideju.


Odsjest će negdje blizu Solarisa pa me zanima jel netko bio tamo u blizini u zadnje vrijeme (ja sam bio prije 25 godina pa baš i nisam mjerodavan)?


Ima li tamo štogod od tih željenih aktivnosti?

Znate li za neki posebno slikovit i posebno dobar restoran u toj zoni (mislim da mu cijene nisu najvažnija stvar na svijetu)?
Kuda bi čovjeka poslao na izlet? Kornati? Slapovi Krke? Plitvice?

Što vidjeti u Šibeniku? Katedralu i što još?

Ja marljivo kopam po netu i skupljam slike i ideje, ali ne bi bilo zgorega kad bi netko od poznavatelja kapnuo koju kap teško stečenih iskustava čisto da ne pošaljem čovjeka u nešto bezveze.

Da sam u Zagrebu, sad bih se zaletio do Šibenika ...
Nemojte da ispadnem papak.

5 komentara:

Anonimno kaže...

Sorry stari, ja sam expert za Slavoniju, Srednju Bosnu i Sj. Hercegovinu...

Anonimno kaže...

neznam ništa novo predložiti, ali od ovoga što si naveo - glasam za kornate i slapove krke! :)

Unknown kaže...

Hm, mogla bi ti pomoći da se odlučio za Južnu Dalmaciju.
Ovako se slažem sa savjetima otrovne jabuke. Kornati obavezno :)

Anonimno kaže...

ovako ja sam iz sibenika prekrasan grad...bila sam u puli,porecu,rovinju,pazinu,trsatu,rijeci,vodnjanu,....itd ali oni svi govore da je super ja mislila da je ono san snova kad ono golo govno gori sve u nekin oguljenim bojama...lol...tako da sibenik zivio mo jos 100 godina

Anonimno kaže...

ovako ja sam iz sibenika prekrasan grad...bila sam u puli,porecu,rovinju,pazinu,trsatu,rijeci,vodnjanu,....itd ali oni svi govore da je super ja mislila da je ono san snova kad ono golo govno gori sve u nekin oguljenim bojama...lol...tako da sibenik zivio mo jos 100 godina