Turističke informacije, pa šiša, party in the park, moji ljepotani i jedna zagonetna slika

Evo novog posta.

Pita Jimbo neka pitanja za turističke agencije - pa ja rekoh, da probam ponešto odgovoriti.

Karta za dolazak do Londona je trenutno vrlo jeftina. Iz Zadra ili Zagreba leti se za oko 25 Eura iz Pule i za 10 Eura (cijena uključuje sve takse i poreze - barem se tako čini - OBAVEZNO PROUČITI PRIJE KUPOVANJA). Cijene povratne karte mogu biti raznorazne - letimično sam pogledao i može se naći povratna za oko 100 Eura. Naravno, kad se kupuje onda se drže otvorene sve opcije i malo se čačka po sva tri operatera Easyjet + Wizzair + RyanAir.

Gdje spavati? Nemam pojma. Ja nikad u Londonu nisam tražio prenoćište pa zbilja nemam pojma. Isto mi je tako bio neugodnjak kad mi je dolazila frendica iz Mađarske u Zagreb, a ja pojma nemam o hotelima u Zagrebu.

Kad je mala neutrinka nedavno imala školski projekt puta oko svijeta koristila je ovaj site, a ja uvijek koristim Tripadvisor za podatke o tome kakav je gdje smještaj. Pa valjda će se nešto pronaći. Iako, na tripadvisoru rijetko bude hostela ...

Što se tiče toga je li 5-6 dana dosta za pogledati London. Naravno da jest i naravno da nije. Da li se u 5 dana može obići cijeli London i vidjeti sve što ima u njemu? Naravno da ne. Ja sam ovdje 4 godine i još uvijek ga polako otkrivam (dobro ja se i inače gibam kao troprsti ljenjivac, pa to nije čudno). Ali ako si čovjek lijepo isplanira put u 5 dana može vidjeti brdo toga i fantastično provesti vrijeme.

Pisao sam ponešto o tome pa prije nastavka obavezno savladati ovo gradivo. (Stvarno moram jednom ovaj post prebaciti na ovaj blog ... ubih se dok sam ga našao)

Čekam daljnja pitanja. Vidim da sam objavio samo peto mjesto moje ljestvice najmjesta u Londonu ... tja, možda preko ljeta padne još poneki post na tu temu.

---------------------

A sada kratki pregled gdje smo bili i što smo radili ovih dana.

Konačno sam ponovno probao šišu!




Prije par godina sam guštao duhan s aromom jabuke i meda u društvu nekoliko egipatskih prijatelja. Prošli vikend smo proveli u vrtu družeći se s nekim prijateljima i s obzirom da je pater familias libanonski bugarin, nabavio je šišu ...

Nije da je šišu, tj nargilu, u Londonu teško nabaviti - ima ih na svakom ćošku, puše se u u svim restoranima s prefiksom "mediteranski". Ali moj prijatelj više ne puši. Kao ni ja uostalom. Tako da je on prvo svoju gospođu morao uvjeriti da šiša i nije pušenje ... praktički.

Pa kako smo pretprošli vikend isplanirali da će oni doći k nama s djecom i usput pokupiti takeaway iz svog omiljenog libanonskog restorana - pao je dogovor da se nabavi i šiša. Dan kasnije on je već nabavio "opremu".

A ja sad ozbiljno razmišljam da i ja sebi kupim jednu ...

Za lagano dimiti u vrtu ... to je stvarno doživljaj ... moja gospođa nema ništa protiv


---------------------------------------

Jučer smo skočili do Argosa i kupili ova dva ljepotana:



Naime, sve je počelo od toga što sam još pred koji mjesec uspio u nemogućemu. Zakrčio sam 80 GB hard diska.

Kad sam kupovao ovaj komp, veličina hard diska mi je bila namanje važna. 40 GB se činilo tako puno da ih je zapravo nemoguće potrošiti. 80 sam uzeo samo zato što je konfiguracija već bila tako složena pa je najjeftiniji komp sa opremom koju sam želio imao i 80 giga ...

I sad, četiri godine kasnije - nemam više kuda sa fajlovima.

U ove 4 godine sam više puta arhivirao slike, muziku, filmiće i takve stvari, ali nikad nisam ništa brisao s harda. A trta me obrisat jer nemam pojma gdje su mi CD-ovi i DVD-ovi sa onime što sam arhivirao. I zato je prvi korak ka sređivanju situacije bilo složiti CD-ove i DVD-ove.

A kako ću složiti i pregledati sve CD-ove kad su mi skrooooz na polici u dnevnoj IZA linije ... mislim, neću valjda za svaki CD ustajati od kompa ...

I tako sam nagovorio gospođu da mi kupi ta dva ljepotana kojisada sadržavaju cjelokupnu moju muzičku kolekciju (ispravak, samo onaj dio koji sam nosio ovamo - ono što sam ostavio u Zagrebu se ne računa), igrice, programčiće, slikice, filmiće ... Mislim, oni pravi DVD-ovi sa filmovima za TV su u puno većem ormaru ... ovo je samo za komp.

E sad sam se sjetio da nikad nigdje nisam objavio gdje nastaje ovaj blog!

Evo slike:




Nadam se da sam sad utažio vašu znatiželju.

----------------------

Inače, ovdje već danima pada kiša. Temperature su ispod dvadeset stupnjeva. Grijemo...

A danas je bio party u jednom od Ealinških parkova.

Sve je bilo tu - šator s pivom, vrtuljak, raznorazni štandovi s kojekakvim stvarčicama, klopom i slatkišima.


Naravno da je tu bila i pozornica na kojoj su nastupala lokalna dječurlija.



Zbog te pozornice smo zapravo i bili tu. Mala je neutrinka danas imala prvi nastup pred publikom koju ne sačinjavaju isključivo roditelji školskih kolega. Bilo nas je svega 90%. Ostatak su činili roditelji neke nepoznate djece koji su ili zaostali od nastupa svojih kćeri i sinova ili su tek čekali da nastupe.

Gospođa i ja smo pijuckali naš PIM's i čekali da se i naše dijete isproducira sa svojom školom. Gledali smo okolo i opet jednom mi je baš bilo lijepo vidjeti s kakvom mirnoćom ljudi ovdje podnose svoju klimu.

Mislim, kod nas kad pada kiša, priredbe propadaju, odgađaju se itd. Nije neobično da se u najavi nekog događanja na otvorenom napiše - "u slučaju kiše ...". Ovdje toga nema. Kiša? Pa što. Lijepo se nataknu Wellys i party traje kao da ne pada. Kad kiša prođe čizme ostanu ...


Pokušao sam inače danas uslikati nekoliko živopisnih gumenih čizama koje sam zapazio na nogama posjetitelja, ali su mi ispale mutno. Bilo mi je nekako neugodno snimati ljudima čizme. Ko da sam neki perverznjak. Ono - ko da su mi fetiš blatnjavi gumeni čizmaki ... zgroz ...

Pa je ovdje samo jedan nereprezentativni primjerak na slici gore.

-------------------------

I na kraju da vas pitam - možete li pogoditi što je ovo zavezano na drvetu i zašto?

19 komentara:

Anonimno kaže...

hvala na informacijama
A cozy ti izgleda ova foteljica...
Ono što je privezano na drvo, da ti pravo kažem ni ne vidim dobro...

Anonimno kaže...

Prvo moram komentirati tvoje 'radno' mjesto. Stolica ti je zakon. izgleda pravo staro, uredsko.
Jel su to skolske kravate , mozda su to studentske nakon sto su zavrsili GCSE ili A-level?
I mi smo se dobro smocili ovaj vikend, cizme su bile u punom pogonu.
Procitati cu tvoj post o Londonu u miru.

neutrino kaže...

@ jimbo - nema na cemu, moras malo pojasniti sto bi htio vidjeti, pa da ti ubacim malo posebnije informacije.
Foteljicu je nabavio landlord i fakat je udobna - ima zglob pa se može nagnuti za pisanje u kaubojskom stilu...

@ zvrk - je stolica se i meni sviđa iz nje čak i televiziju gledam ... sve pomalo škiljeći i na internet ...

A dok sam postavljao pitanje htjedoh napisati "Zvrk, ako znaš odgovor nemoj ga napisati - pusti ih da se malo muče ... i sad ježi ga - da to su školske kravate ... a s obzirom da su pred školom pretpostavljam da su ih zavezali bivši đaci.

Dobro, ovo je bilo izgleda prelako ...

Anonimno kaže...

upast će ti telefon u vatru

neutrino kaže...

@ paor - ma nece, pazimo ga mi ... a i kamin ne koristimo, previse zezanja s time - grijanje je falablogu centralno ...

Anonimno kaže...

Kravate neke, ali što je ovo lijevo? Izgleda kao dječja kolica. Da li nam time želiš nešto reći? :-)

trtljaj kaže...

odličan blog svaka čast jako puno korisnih informacija

Anonimno kaže...

predmnijevam :D da bi ti u problemima s punim hardom i brdom cd-a na tvojim ljepotanima mogao biti od pomoći jedan nice programčić... zove se whereisit.. a možda budeš zadovoljan i s nekim sličnim programom koji radi istu stvar za besplatno :D

Anonimno kaže...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anonimno kaže...

ti ovih dana nešto slaviš, ako se dobro sjećam... :) pa ono... sretan ti taj dan... :D

Anonimno kaže...

Pridružujem se oduševljenju stolcem. Muito lindo!

Anonimno kaže...

ej...aj dodji na forum pa pobrisi 2 posta...neki tip je postavio opet neke reklame i pobrisi tipa...i neki drugi je stavio 1000 slika sa thompsonovog koncerta...thanks

Anonimno kaže...

Sto se tice hostela preporucila bih ovaj site:
http://www.hostelworld.com/

Mi smo preko tog sitea nocili u Istanbulu, Amsterdamu, Oslu i Kopenhagenu, ...i u Sofiji.

Naravno bitno je na siteu dobro prouciti opis onoga sto cijena ukljucuje, da se ne iznenadis kad dodjes na lice mjesta.
Mozda nije dovoljno jasno, pa da dam primjer: Meni je, kao zenskoj osobi, jako bitno da su WC i tus u sklopu sobe, a ne negdje na kraju hodnika, stoga uvijek pazim da rezerviram "ensuite".

I jos jedan savjet: ako se odlucite na rezervaciju preko ovog sitea, pazite pri placanju u hotelu. Naime, pri placanju na siteu platite odredeni iznos kao polog, pa ste u hostelu duzni platiti smo razliku. Medutim, u vecini hostela pokusat ce vas nagovoriti da platite cijeli iznos, barem su nas tako pokusali "zvozati" gotovo na svim gore navedenim destinacijama.

Stoga nemojte pristati, a ako budu uporni, zaprijetite im da cete na siteu Hostelworlda ostaviti negativne kritike.

Sretan put!

Anonimno kaže...

alo, pa djes ti?
jes to kidnio na godišnji bez pozdrava?

Anonimno kaže...

hmm... ili si na godišnjem ili su ti poslodavci iznenadno promijenili lokaciju pa sad sastavljaš klippana i vadiš stvari iz kutija... :-/

neutrino kaže...

Ma tu sam. Nisam na godisnjem, ali se polako spremam pa me zatrpalo.
Imam brdo postova u glavi, ali jednostavno ne stizem.
Neutrinke lete iduci tjedan pa cu se onda mozda moci malo vise posvetiti blogu.
Oprostite zbog nejavljanja

Sjećanja kaže...

http://www.booking.com/
Evo linkić na kojem se ja informiram o smještaju u Londonu. Mmmda, a kad sam te ja pitala da mi napišeš par preporuka, sugestija -totalno si se oglušio!! (mene nitko ne shvaća ozbiljno)
Što se tiče leta iz Pule za 10 eura, treba se dobro raspitati, vidjeti kada i čime ćete natrag, pokušati rezervirati kartu tri mjeseca unaprijed(ako se ne varam); uskladiti rezervacije boravka u nekom pristojnom hotelu; moliti se mračnim i svijetlim silama da sve klapa, da sve na licu mjesta nađete onako kako su vam to na internetu ponudili.

Anonimno kaže...

neutrino, bok.
samo da ti se javim.
pusa i pozdravi tebi i curama.

neutrino kaže...

@ vlasta - hvala na uputstvima

@ mayya - imas pp na indexu.