Ovo se zbilja desilo, i još je jedan dokaz koliko ljudi mogu biti blesavi ... a možda postoji i znanstveno objašnjenje?

Evo kako jedna sitna vijest u besplatnim novinama čovjeka (dobro, možda ne bilo kojeg čovjeka - možda samo mene mene) zaokupi i onda mu ne da mira, pa on onda istraži malo i složi ne jedan nego dva-tri posta ... (ajde dobro, priznajem bit će četiri ...)

Ovdje naime ne kupujem novine jer se informacijama snabdijevam na internetu. Osim toga, novine su im grozno debele, sa svim onim umecima i dodacima imaš što tegliti doma kad ih kupiš.

Osim toga (opet), ne znam kad bih ih čitao.

Samo subotom, kad otpratimo malenu na njeno tjedno scensko iživljavanje, svratimo do novinarnice i pogledam što ovaj tjedan ima od besplatnih dodataka. Naime, redovito barem jedne novine imaju neki DVD ili CD kojeg dijele besplatno uz kupljeni prilog novina. Tako smo do sada već kupili par epizoda Palinovih putešestvija, Attenboroughovih dokumentaraca, Pavarottijeve izvedbe opernih klasika, Cabaret, Strogo kontrolirane vlakove, par europskih filmova, neke muzičke kompilacije i što ti ja znam. Imam dojam da se isplati kupiti takvo što za funtu i po (cca 15 kuna).

Jedino je onda problem što ne znamo što bismo s novinama. Žao mi ih je baciti nepročitane, a kako rekoh čitati nemam kad.

Dobro sad, neću vam odati kad onda nađem vremena za malo pogledati što ima - ne želim vam pokvariti obrok ako slučajno upravo jedete...

Elem, prelistavajući tako - redovito naletim na nešto što me zaintrigira.

Ovaj put mi je naletilo čak četiri-pet takvih članaka.

Pa, nakon onoga o vodi u spreju - evo jedne male vijesti koja mi nije dala mira:

SHEPHERDSVILLE - Porota je u Kentuckyju dodijelila 6.1 miliona dolara ženi koja je tvrdila da je bila prisiljena da se skine i izvodi seksualne radnje u stražnjoj sobi McDonaldsovog restorana na zahtjev nepoznatog telefonskog pozivatelja koji se predstavljao kao policajac.

Louise Ogborn, 21, tužila je McDonalds optužujući ih da nisu upozorili nju i druge djelatnike o mogućim lažnim pozivima, koji su se već nekoliko puta dogodili širom SAD-a. Događaj se zbio 2004 i snimljen je nadzornim kamerama.

McDonald’s je međutim tvrdio da si je gđica Ogborn sama kriva za štetu koja ju je snašla jer nije shvatila da se radi o lažnom pozivu.

Ona je tražila odštetu od 200 miliona. (AP)


I tu se meni naravno počnu vrtjeti kotačići.

Imaš 18 godina i netko ti telefonom naređuje da izvodiš seksualne radnje. I onda ti je kriv poslodavac? I porota ti povjeruje i dodijeli ti preko 6 milion dolara?

Uzgred, ako joj odvjetnik uzme npr. pola - ona onih preostalih 3 miliona može oročiti uz recimo 5% kamata i živjeti od rente ostatak života. Ubirala bi godišnje 150,000 dolara. I živjela daleko bolje nego itko drugi u Pastirgradu ... pa za ne vjerovati ...

I onda sam poceo čačkati po netu - da vidim što se tu dešavalo.

Naravno da je ta priča poprilično dobro popraćena. Ima nekoliko informativnijih članaka na tu temu, a ima čak i blog sa slikama rekonstrukcije i polusatnim video prilogom o svemu kojeg je napravila američka TV kuća ABC.

Evo što se dešavalo prema rekonstrukciji prikazanoj u TV prilogu.



McDonaldsova šefica poslovnice Donna, gospođa u dubokim četrdesetim, kaže da je bila u stražnjem uredu kad ju je nazvao čovjek koji se predstavio kao policajac i navodno joj rekao da je zove u vezi sa krađom koja se navodno dogodila u restoranu. Rekao je da je Donina šefica također u policiji i da je počiniteljica krađe jedna sitna djevojka, djelatnica restorana. Donna je pozvala Luisu jer je jedina odgovarala opisu. Slušajući upute "policajca" Donna je ispitivala Luisu što je uzela itd.



Osamnaestogodišnjakinja se klela da nije ništa uzela, ali ništa nije pomagalo. Donna je postupala po naredbama iz slušalice i zatražila Luisu da se skine. Potom je svu njenu odjeću, mobitel i druge stvari strpala u vreću i odnijela iz sobe. Djevojku je ostavila da se pokriva pregačom.

No, imala je posla u restoranu, a pozivatelj je tvrdio da netko mora ostati u sobi sa Luisom do dolaska policije. Tako je Donna pozvala Jasona - kuhara, dala mu telefon i otišla raditi. Jason je nakon pet minuta zaključio da on ne želi slušati tog "policajca" i izašao je iz sobe. Donna veli da joj je rekao kako je to sve sranje, ali da ona nije shvatila na što točno misli.

Onda joj je policajac zapovijedio da nekoga mora dozvati, pa je pozvala mobitelom svog dečka Waltera (43) i kad je on došao ostavila je golu djevojku pokrivenu pregačom s njime u sobi.

I telefonom.



On veli da mu je nepoznati glas s druge strane tvrdeći da je policajac sa šefovima Mc Donaldsa davao naredbe, a on ih je izvršavao.

Natjerao je Luise da skine pregaču i potpuno gola pred njim stoji, okreće se, penje na stolicu i trči u mjestu - ovo zadnje navodno kako bi ispalo ako je štogod sakrila na tijelu (!). U međuvremenu je njegova zaručnica Donna više puta ulazila u sobu poslom i svaki put bi Walter dobacivao Luise pregaču i tražio od nje da ništa ne kaže Donni. Donna danas tvrdi da nije pojma imala što se događa. Ipak, na jednoj se snimci vidi da je upala u sobu dok mala nije bila pokrivena, ali ona danas tvrdi da se toga ne sjeća.

I Luise je razgovarala sa "policajcem". Kaže da joj je on prijetio i da joj je rekao da mora biti kažnjena. Onda je naredio Walteru da je tuče po stražnjici. Što je ovaj i činio punih deset minuta! Potom je Luise morala masturbirati i na kraju oralno zadovoljiti Waltera. Sve skupa je provela s njim nekih DVA I POL SATA u tom sobičku.

Onda je pozivatelj Donni naredio da nađe nekog drugog tko će paziti na malu i ona je pozvala trećeg muškarca, servisera Thomasa i ostavila malu s njim. Kad je pozivatelj i njemu počeo davati upute čovjek ga je poslao k vragu i Donni rekao da taj stranac od njega traži da malu gleda golu i tome slično. Donna veli a je u tom trenutku shvatila da je prevarena. Donna je tada nazvala svoju šeficu koja naravno nije bila u policjskoj stanici nego je spavala doma. I za tren oka je sobičak bio pun Mc Donaldsovih djelatnika u panici.

Netko se sjetio nazvati policiju.

Koja je došla za manje od pet minuta jer je policijska stanica udaljena niti 500 metara ...

Luise je u tom sobičku bila tri i pol sata.



Zanima li vas rasplet?

5 komentara:

Anonimno kaže...

Buahahah. Dakako da nas zanima.
Ovo je garant urota Burger Kinga, KFC-a ili Taco Bella da se uzme koja kinta Ronaldu McDonaldu. A ovi akteri su to fino međusobno podijelili.....
baš me zanima nastavak :)

neutrino kaže...

@ jimbo - da, negdje po putu sam to i ja pomislio, ali sam poslije odbacio tu teoriju ... vidjet ćeš i zašto ...

Anonimno kaže...

Pa gdje si to procitao? The Sun?

neutrino kaže...

@ zvrk - ne, ne - bila je mala vijest u The Timesu. Mala, ali istinita ...

Anonimno kaže...

koja prica....ne znam tko je tu gluplji...