Baci sisu da se igramoooo ...

Index mi je homepage.

To će reći da mi sa njime uvijek počinje surfanje. Uglavnom zato što sam na indexu iskoračio iz pasivnog čitatelja i uključio se u interaktivno korištenje interneta - tj. počeo sam forumašiti.

Pa mi vijesti na indexu uvijek prve dođu pod ruku.

I uvijek me oduševljava "fantastičan" pristup vijestima, a posebno onaj u rubrici fun.

Tako sam i danas otvorivši Explorer istaknutu kao najzanimljiviju vijest ugledao slijedeći naslov:

"Navijači Nikolini Pišek: Baci sisu da se igramooooo..."


Zgroz.




Koja gomila primitivnih nedoraslih majmuna čuči na tim tribinama - pa nije normalno.

Bahate zadrte seljačine koje kad se slučajno zateknu pred ženskom ljepotom nisu u stanju iscijediti niti najprozirniji kompliment, niti najbjednije "wow", a kamoli što drugo.

Ne, vrhunac napora obje moždane stanice koje su se zatekle jučer na cijeloj Dinamovoj tribini bila je odurna vulgarna poruka - baci sisu da se igramo.

Kreteni.

No dobro, da vidimo kako je indexov izvjestitelj opisao događaj:

DOK SU igrači Dinama i Basela u poluvremenu okršaja hvatali zraka, Nikolina Pišek se na Maksimiru uhvatila mikrofona kako bi odradila voditeljsku gažu tijekom nagradne igre, no navijačima je njena atraktivna figura bila puno zanimljivija od milozvučnog glasa i elokventnosti. "Skini se" i "Baci sisu da se igramoooo" samo su neki od povika koji su se čuli s tribina, no Nikolina je, kao i obično, profesionalno odradila posao, a na povike "Skini se" čak je i odgovorila: "Prehladno je".

(...)

Nikolina Pišek na Maksimir je došla u pratnji dečka, ronioca Kristijana Curavića, s kojim je vrijeme prije "gaže" provodila u loži. Curavića, doznajemo, nisu previše uzbudili povici s tribina upućeni njegovoj djevojci - već se navikao da popularnu voditeljicu doživljavaju (a očito i tretiraju) kao seks simbol, a njenu popularnost sad je, eto, doživio u punom sjaju.
(istaknuo neutrino)



Ostatak članka bavi se nevažnom pričom oko izgubljenog mobitela.

I to je to.

Ni traga zgražanju ili nekakvom mišljenju. Ni riječi prijekora ili komentara tog čina.

Ne, oni su vikali, ona je profesionalno odradila posao i čak im smogla snage odgovoriti.

A indexovi urednici su brže bolje briljantnu navijačku poskočicu puknuo u naslov i svi sretni.



To što je jedna djevojka, sama, sinoć stajala pred tribinom na kojoj su tisuće idiota skandirale "skini se" i "baci sisu" nije baš nikakav problem. Nećemo je pitati što ona misli o tom verbalnom silovanju (za mišljenja su zaduženi nogometaši "što mislite o slijedećem Hajdukovom protivniku?") nećemo je pitati niti kako se osjećala u tim trenucima (ma naravno, i ta su pitanja rezervirana za nogometaše "kako ste se osjećali kad ste zabili gol?")

Propustit ćemo se osvrnuti na tu potrebu navijača domesticus vulgaris da zgazi, ponizi, razbije i popljuje sve što bi se moglo činiti imalo boljim od blata u kojemu se sam valja pri čemu nema ni granica ni milosti.

Nećemo dopustiti niti jednu riječ iz koje bi se moglo zaključiti da je takvo vikanje nešto nekulturno ili nešto što treba izbjegavati.

Ne, štoviše, spomenut ćemo da se radi o "punom sjaju" popularnosti jednog seks simbola.

Sramotno izvještavanje

I sasvim je nebitno da li je Nikolina Pišek ovakva ili onakva, da li nam se sviđa ili ne, da li je do popularnosti došla svojim intelektom ili ljepotom. Nevažno je čak i da li je uopće držimo lijepom.

Ona je jučer bila djevojka koja je sama stala pred hrpu budala i svoj posao odradila profesionalno. Što je pri tom mislila, na žalost nikad nećemo saznati.


Najljepša je stvar što je index ovaj svoj članak sa ovako uvredljivim naslovom objavio pod pokroviteljstvom Dove fonda - za podizanje samopouzdanja.

To je fond koji se na stranici koja govori o prekrasnoj večeri koju je provela gospođica Pišek reklamira riječima:



Kakva ironija.

Taj se natpis pojavljuje odmah pored naslova, pogledajte n gornjim slikama - čak izgleda kao da se radi o citatu ...

Poslao sam Dove fondu link na ovaj članak gdje je njihova reklama uz ovakav naslov. De facto su oni svojom željom da razviju samopouzdanje platili članak koji promovira dijametralno suprotno ponašanje.

Svaki moron koji je jučer stajao na tribini i urlao "baci sisu" sad je pun sebe od sreće - jer eno, piše se o njemu.

Kako razviti neko samopouzdanje, kako da žena "shvati koliko je lijepa" i tko da vjeruje da "zaslužuje osjećati se zadovoljnom" kad ovakvo verbalno silovanje ne naiđe ni na riječ osude.

11 komentara:

Bugenvilija kaže...

Razlog tome dragi Neutrino, je pretpostavljam u činjenici da Zagreb nije što je nekad bio i da takve horde kretena ne nalazimo više samo po zabiti specifičnih područja lijepe naše, već da su se oni sad skoncentrirali u metropoli činivši njen nadmoćan dio. Osuditi takav način bilo bi nesmotreno kad nam je i gradonačelnik na istom nivou :))

Anonimno kaže...

Otvorivši svoj blog, vidim u tag-feedu: [Neutrinov blog] Baci sisu da se igramoooo ... , pomislio sam... evo, uzela vrućica pod svoje. Neutrino, da takav naslov stavi... i onda pročitam post, koji je napisan perfektno. Svaka čast, potpisujem!
Ja bih se pak osvrnuo na komentar bugenvilije, jerbo sam se našao i malo uvrijeđen jerbo ja nisam dečko iz metropole, nego seljo iz zabiti.
Jednostavno mi nije jasno otkud taj stav da je barbarizam i divljaštvo rezervirano za provinciju, a da je metropola iznjedrila kulturu?
Neki dan sam čitao jedan članak od tzv. novinara Denisa Kuljiša (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=16519&meni=8) koji otprilike zorno prikazuje stav nekih ljudi iz metropole prema nama "provincijalcima".
A sem toga, članak je prepun stereotipa, netočnosti i nelogičnosti.
No dobro, to je neka druga tema...

Anonimno kaže...

E dragi moj, dobrodošao u hrvatsku stvarnost. U većini sluačajeva, žene se dijele na dvije kategorije (mislim da ne moram posebno naglasiti koje). Ono što je meni osobno najgore je to što u većini slučajeva druge žene zdušno sudjeluju u tome. Žena je ženi vuk. Već neko vrijeme razmišljam da napišem post na tu temu. Jer me to žalosti.

Anonimno kaže...

E pevali su to i Ceci.
Ne brigaj!!!

Ima sisa kolko oces. Bar danas toga ne manjka.

Anonimno kaže...

pojam navijači me oduvijek fascinirao. Onako na tribinama izgledaju zaista moćno. Duboki glasovi, pjesma, sirova snaga, adrenalin... a s druge strane, gledam od kakvih se pojedinaca sastoje navijači. Živim nedaleko stadiona pa često puta ta horda prolazi pored mene. I dok mi onako iz daleka prilaze osjećam strahopoštovanje, no kad se približe skužiš kako se horda sastoji od nedoje*** nesigurnih prištavaca zbunjenih pogleda koji se huligane kad su u masi. Da izvučeš tamo jednog po jednog sa tribina, njih 80% bi moja mama našamarala. Čast izuzecima. Zaključak, nije ni čudo što uzvikuju ovakve pizdarije. Većina ih spava s njenim posterom.

Anonimno kaže...

Ne znam ... s druge strane imaš puno cura koje svoj put krče tom sisom i barem djeluju kao da im je svejedno što sudjeluju u gradnji takvih stereotipa, potiču rulju (nije čak niti bitan stadion krcat primitivcima) da otkidaju na njihove besprijekorne obline, bitno da je nešto love, medija i popularnosti.
Vjerujem da niti jednoj djevojci ne može biti ugodna takva situacija, vjerojatno se samo vješto pretvaraju da ne mare. Ali i ako je tako, opet je općenito bitnije vješto se pretvarati (ja ne razumijem koja bi to korist trebala biti da učinim tako nešto) nego otvoreno se suprotstaviti.
Možda će ovo zvučati jako bešćutno: sama se svojevoljno dovodi u takve situacije i vjerojatno se u stanju nositi s njima. No što kada takve cure postave stereotip "normalnog" ponašanja s kojim se onda moraju nositi i djevojke koje se ne svojom voljom nađu u blizini tako dresiranih mužjaka?
Treba li novinar ili Nikolina učiniti nešto da bi se to promijenilo. Ja bi na njenom mjestu bila neprofesionalna i rekla onome tko plaća moj angažman da nema tih novaca kojima može TO platiti. No onda dolazi ona stara: nećeš ti, hoće druge tri.
Fakat ne mogu razlučiti tko zavrjeđuje veću osudu: primitivci, "inicijatorice požara" ili ja kao ironični promatrač svega.

Anonimno kaže...

mislim da ne bi bolje prosla (na zalost) ni ovdje. sigurno bi i tu bilo povika tipa 'get yer tits out!'

Anonimno kaže...

sve napisano apsolutno stoji, ali bojim se da je sisa zahtijevana zbog ovog: http://www.youtube.com/watch?v=u9ZOwUXh3HQ

Anonimno kaže...

Mislim da si promašio "ceo fudbal" prijatelju. Nije li uređivačka politika "ajmo stavit malo gdje Pišekica piša i koji je sad dick onom Dickanu" više za zgroz. Trivijalno do trivijalnijeg. Tu se više čak ni ne radi o podilaženju gluposti. Tu se sad radi o stvaranju "viška vrijednosti" iste. Navijači su prepoznali i na svoj uobičajeno vulgarni način verbalizirali svoju reakciju na zadatak koji je njoj i ostalim mladim lijepim djelovkama MEDIJSKI zadan, a taj se iscrpljuje u "dođi i budi seksi". A možeš i nešto najavit onako usput.
Da nije tako, možda bi upravo ta djevojka zablistala nečim drugim. Možda i ne bi, ali to se ne zna niti se može znati u ovom medijskom izneredu.
No i žena je odabrala to da bude seks simbolčić ovdje i sad(vrijeme Merlinke je odavno prošlo, pa se ne može bit seks simbol), pa vjerojatno i sve što ide s tim u paketu i čemu onda zgroz?

neutrino kaže...

Pišem odgovor. Kao obično premašio sam granice normalnog komentiranja.
Eto sutrašnjeg posta ...

Unknown kaže...

jao, koji neopuritanizam,

predlažem vam da brzo napišete Pišekici pismo podrška, a nas razularene balkanske barbarione, jako osudite,
ako se i dalje budemo ovako ponašali, vi nas još jače osudite

he,he...

a sad ozbiljno
nogomet za mene nije samo puko natjerivanje lopte ili rezultatski drill, nogomet je doživljaj na tribinama i to je ono zašto ja volim ovaj sport,
meni je jasno da ću sad dobiti crveni karton od onih koji se nogometno uzbude samo kad vide Beckhamove crvene gaćice ili Pišekicinu stresnu golgotu na stadionu

a kaj se more, svet je jena šarena lopta