Znate li gdje se na svijetu može vidjeti savršeni mjesec?

Danas predstavljam ovaj kratki filmić.

Zapravo već dugo imam na umu da to moram podijeliti s vama, ali nekako uvijek imam nešto preče ili nešto zanimljivije.




Prošle je godine (da znam, nisam baš aktualan ...) priličnu prašinu podigao budžet kojeg je BBC potrošio na seriju ovakvih kratkih filmića koji se prikazuju prije svake emisije na BBC 1. Zovu ih TV identi i imaju funkciju poput radijskih Jingleova.

Podsjećaju vas koji program gledate dajući mu vizualni identitet.

Za BBC 1 taj vizualni identitet je od lani krug.

No kad su obznanili da su na filmiće potrošili oko 12 milijuna kuna - mnogi su se zapitali, koliko je to opravdan trošak televizije koja se financira isključivo iz TV pretplate i budžeta? Drugim riječima, da li je moralno spiskati toliki novac na desetak filmića od po tridesetak sekundi koji nemaju nikakvu posebnu funkciju osim da posluže kao predah do slijedeće emisije...

Pitalo se zar je baš trebalo toliko love utrošiti kako bi se animiralo plivanje nislkih konja u krug ili poslalo specijalnu ekipu u Meksiko da snimi surfanje na "savršenom valu".

Ovaj filmić je kritiziran jer je za potrebe njegovog snimanja ekipa putovala u Hrvatsku da u Dalmaciji snimi "savršeni mjesec" ...

Jel'da to niste znali?!?

Inače, ako vas zanima kako su izgledali identi prije ovih sa temom kruga pogledajte ovaj donji filmić - tu su složeni svih 14 "starih".



Meni se sviđa broj 7 - uvijek sam ćirio onu tango plesačicu, potom su mi sjajni steperi - mislim da su 13. po redu u ovom pregledu, ali najuzbudljiviji su mi bili dečki u kolicima ...

Pogledajte ako imate bandwitha i recite mi koji se vama svidio?

6 komentara:

Anonimno kaže...

Ne, ne, ne...
Dopustit ću si da ja postavim pitanje.
A moje pitanje je. Kolika je TV pretplata u GB (pretpostavljam da je lova ekskluzivno za BBC) i po tvom sudu koliko misliš da je opravdana produkcija BBC-a s obzirom na TV pretplatu.
E sad sam se ja i možda izvalio s ovim pitanjem jerbo nisam siguran dal uopće postoji TV pretplata u GB al eto...

neutrino kaže...

Pretplata postoji i iznosi 135 funti za kolor TV (oko 1500 kuna godišnje).
Postoje tragači koji navodno otkrivaju TV u kućama, a ima i kompjuterski sustav koji automatski šalj opomenu ako ne platiš TV licence na vrijeme. Plaća se godišnje, a može i u ratama.
Kazna za gledanje bez plaćanja je 1000 funti (oko 11,000 kuna).
BBC UOPĆE nema reklama, što znači da je sav program financiran isključivo iz pretplate i eventualno iz budžeta i prodaje programa (odabrao Đelo Hadžiselimović).
U skladu s time, pretplata je sasvim opravdana. Nerijetko se nađem pred televizorom oduševljen kako je neka tema fenomenalno pošteno pokrivena.
Tako nešto ne da naša TV neće nikada odraditi nego nisam siguran da je bilo koja TV na svijetu u stanju dati tako cjelovit prikaz.
Baš pišem jedan post na neke teme potaknute BBC-jevim dokumentarcem pa sam malo euforičan - oprosti ...

Anonimno kaže...

eh, neutrino, al tebi na kraju dokumentarca ne kažu "odabrao đelo hadžiselimović"! :D mislim, tako odgledat dokumentarac ti je tek malo bolje nego da uopće nisi ni gledao! :)))

a cijena pretplate mi se čini ok za ovo što si naveo da pokriva. mislim, htv su reklame s umetnutim programom... :) a da ne pričamo da je taj program gledljiv - ne tako često! :) kad vidim da klincima valjda cijelo jutro puštaju onu noruforu... ufff... pa mislim da bi oni trebali plaćati nekome da to gleda, a ne obratno. :rolajz:

baj d vej, kad već pišem... pobogu neutrino, makni molim te onu gugl igračku s bloga... ili barem skloni negdje u arhivu da se ne otvara s početnom stranicom? pročitam postove na pet drugih blogova dok se to čudo učita da mogu skrolat po tvom blogu! :-/

Anonimno kaže...

Ma jok, hvala ti na ovoj informaciji. Ja inače sam veliki fan BBC-a, pogotovo dokumentarnog programa, pa ako uzmemo u obzir da su najbolju humorističnu seriju svih vremena, tj. "Mućke" upravo oni iznjedrili...
Inače veliki sam fan Top Geara, što se moglo i isčitati iz nekih postova, pa me zanimalo koliko BBC naplačuje svoju pretplatu, jer ono što ekipa Top Geara radi je umjetnost a da ne spominjem samo vrijednost automobila koje oni testiraju i predstavljaju...

neutrino kaže...

@ jabuka i jimbo - jeste li pogledali one stare idente? Mene ybilja yanima [to vi o njima mislite, a naročito o onome u kolicima.

I da, sad će se blog brže učitavati. Sredio sma onu Google igračku. Još je tu, a zapravo nije ...

Anonimno kaže...

Aj kad si navalio...
Oh da, dobra je ova tango plesačica.
Meni su skejteri kewl, sviđa mi se kako je snimljeno, kamera i to jel.
Indijci, dečki u kolicima, drugarice s kapama. Eto to je moj izbor.
Mjesec je dobar, a mene je uvijek zanimalo gdje se može vidjeti veliki mjese ko iz hollywoodskih filmova...