Gau Jal - napitak koji će nesumnjivo potisnuti Coca Colu

Danas sam, čitajući Private Eye (engleska varijanta Feral Tribunea) naletio na nevjerovatan članak koji, izgleda, ipak nije vic. Priličan broj siteova prenio je vijest još prije 5 mjeseci uključujući i Telegraph, i Timesonline pa imam razloga vjerovati da se radi o istini:

Elem:

"Iz dana u dan moćna ljekovita svojstva kravljeg urina sve su prihvaćenija - kaže Om Prakash iz RSS-a ("Rashtriya Swayyam-sevak Samaj" - Nacionlne Volonterske Organizacije) na press konferenciji u Haridwaru (Hinduskom svetom gradu), "i revolucija je na pomolu."




"Mi ga nazivamo gau jal, ili moćna kravlja voda, i ima ogroman potencijal liječenja raznih bolesti. Nedavno smo razvili formulu za bezalkoholno piće, poput Coca Cole, gdje je gau jal osnova i poslali smo je u laboratorij u Lucknow na testiranje. Kad postane dostupno kao osvježavajuće piće u bocama i limenkama, potražnja će definitivno porasti."

Prakash je na čelu Ureda za Zaštitu Krava RSS-a i uvjeren je da moćna kravlja voda može uskoro postati vodeći proizvod na bogatom indijskom tržištu bezalkoholnih pića

"Mnoge cole koje su trenutno na tržištu štetne su do te mjere da mogu biti uotrijebljene kao pesticid, dok je gau jal ne samo prirodan, nego i isplativ. Ja sam uključen u promociju goveđeg urina već četiri desetljeća i ponosan sam što mogu reći da se on sad koristi u proizvodnji svega od keksa i paste za zube do sapuna i pudera.



"I čim pronađemo način odstranjivanja neugodnog mirisa koje piće razvija na ljetnoj žegi, gau jal cola će biti daljnja potvrda visokog statusa kojeg ima sveta krava u Hindu kulturi."

Kad sam konačno preveo članak za potrebe ovog bloga bilo mi je još teže vjerovati da se ne radi o nekoj patci (da li se novinarske patke zovu tako i kad se dese na internetu?)

Ali, kad sam malo potražio - pronašao sam zbilja dosta proizvoda koji navodno u sebi sadrže kravlji urin, a neki navodno i liječe sve i svašta od bolesti jetre, preko debljine pa sve do tumora ...

Destilat kravljeg urina navodno i drži neki američki patent još od 2002. jer je navodno dokazano da u specificiranim količinama poboljšava neka antimikrobna svojstva antibiotika i antifungalnih tvari.

Ima i nekih navodnih liječnika koji se bave samo kravljim urinom.




Obožavam indijsku klopu, ali ću ovo osvježavajuće piće pokušati izbjeći - čak i ako pronađu način da se riješe neugodnog mirisa ...

3 komentara:

paor kaže...

ma probat ćeš jer te predbilježavam na besplatnu isporuku jednog hampera ekološkog urina sa svoje farme, ha, ha

Anonimno kaže...

neces ni znat da to pijes...pozdrav iz Istre

Anonimno kaže...

rijeka53

bljak.....

pozzzz