Mali neutrino i Jimbo tri

Nemam pojma hoće li itko skužiti asocijaciju na Matakovića i njegovog "malog Ivicu" koju sam tako veličanstveno utkao u naslov današnjeg posta.

A sad sam se pobrinuo u prvoj rečenici da svatko tko tu zađe shvati da ja nisam mali nego da aludiram na taj Matakovićev uradak ...

A ovo je inače treći nastavak intervjua sa Jimbom pa otuda ono Jimbo 3 ... u originalu je naravno "Rambo dva"

E jesam se proslavio sa ovim uvodom ...

Dobro sad, ajmo mi na intervju da ovo ne postane mučenje i mene i vas.

Samo da vam još prije toga pokažem kako je Jimbo popratio objavljivanje drugog nastavka intervjua



Inače ovdje vam je prvi a ovdje drugi dio intervjua.

Ajmo sad:
-----------------------------------------------------------

Da vidimo, krenimo sa 5 najboljih filmova svih vremena po izboru Jimba Joneza?

Mrzim ta top 5 pitanja. Uvijek nešto propustim. Al evo otprilike pet filmova. Nisu rangirani. Fandango, Kill Bill (1 i 2), Night on Earth, Amarcord, The Hunter, Leningrad Cowboy Go America.
Tu sam nekako utrpao pet filmova iako bi ih komotno mogao ubacit još jedno tridesetak filmova. Bitno je da je tu Tarantino, Fellini, Kaurismaki, Jarmusch i Steve McQueen. Šteta što nije bilo mjesta za češke filmove. Biser europske kinematografije.

I nisam ni jedan domaći film ubacio. Kao recimo Novinara koji je imao dobru prevagu na izbor moje buduće profesijie. Mladi Rade Šerbedžija kao hrabri novinar u staroj vijetnamci... I tu bi došli i filmovi Slobodana Šijana dakako (ako ih smijem nazvat "domaćima").

Pa sad i ova nova bosanska kinematografija... Eto zašto ne volim top 5 pitanja.

Hm ... vidim da ti je matematika jaca strana. Kazes da ima 5 filmova, a nabrojis 6 naslova koji su zapravo 7 filmova ... dobro da matematiku ne studiras ...
Ajde onda jedno lakse pitanje 5 najboljih filmova koje si vidio u protekloj godini...


Kill Bill je jedan film, samo razdvojen na dva dijela....

A prošlogodišnji filmovi.. Borat mi je bio dobar. 9-ya Rota , ruski ratni.Nije prošlogodišnji al sam ga tek prošle godine pogledao. Najgledaniji ruski film svih vremena. Odnosno najviše zaradio na box officeu.

Onda Cars mi je bio odličan. Obožavam crtiće.

Nepodnošljivu lakoću postojanja sam gledao tek prošle godine i bio mi genijalan. Volim Kunderu inače.
Lord Of War sam tri puta gledao. Odičan film.

Kill Bill je jedan film, ali je i jedan od sest koliko si ih nabrojao ...

Volis Kunderu? I koga jos? Ruske formaliste ;-))


To sve ovisi o kutu gledanja. Moglo bi se reći da je 5+1 film. No sad...

Ruski formalisti su mi ovako pred spavanje literatura. A inače volim sve što vole mladi, recimo Coehla, Dan Browna, Tolkeina i tako...

Šalim se.

Nisam pročitao ništa od gore navedenih autora da se odmah pohvalim/pokudim. Nisam čak ni gledao filmove Da Vincijev kod (al sam zato gledao Kod amidže Idriza, he he) ni Gospodare Prstenova (odnosno pogledao sam prvu polovicu prvog dijela, i onda sam zaspao).

U zadnje vrijeme čitam dosta publicistike i to vezano za ličnosti i događaje iz nedavne nam prošlosti.

A od beletristike... Pa rekao sam već Kundera, Kishona sam prije gutao kao slatke bakine kolače. Sve što sam mogao naći njegovo sam pročitao. Od Rusa - Jesenjina. On je baš onako kewl lik. Bukowskog recimo sam čitao dosta prošle godine. Njega uvijek čitam kad se osjećam mlado i blesavo.

Ima ih još brdo... Od domaćih...Miljenko Jergović na prvom mjestu. Meni je genijalan, iako ljudi pljuju po njemu. Nadam se da ću i ja jednog dana bit kao Miljenko. Ispeć znanje u "Oslobođenju" pa se bacit na književnost. I hodat čupav i bradat :)

Genijalan mi je "Cirkus Columbia" od Ivice Đikića. Čini mi se da se sad i film snima.
Žao mi je što nisam, sramota je i reći, čitao Andrića. To mi je sad broj jedan na listi budućih knjiga koje treba pročitat. Kad se to trebalo čitat u gimnaziji, meni se nije dalo pa sam čitao Šoljženicina. Isto genijalan autor po meni.

A ima toga još brdo...

Daj odi smireno izbroj koliko si filmova nabrojao. Tamo ih je najmanje 6 bez obzira na kut gledanja. Moze ih biti samo jos vise tj. sedam ako Kill bill borjis kao 1 i 2 ... nemrem bulivit ...
No nema veze, omiljeni bend ili omiljeni glazbeni izvodjac(ica)?


Pet sam filmova nabrojao. P-E-T! I onda kasnije kažem: I nisam ni jedan domaći film ubacio. Kao recimo "Novinara"...

Vidiš, taj film je samo spomenut. Nije nabrojan među top 5 filmova. Znam ja šta sam ja rekao, odnosno napisao.

No dobro sad...

Omiljeni band mi je dakako Leningrad Cowboys. Kad sam neki dan saznao da 1. lipnja dolaze u Zagreb bio sam sretan ko kakav tinejđer. Njih slušam od najranije mladosti i oni su mi uvijek ostali tu negdje. Mogao bih ja sad sto bendova i izvođača/izvođačica navest a Leningradsi su broj jedan definitvno.





(a onda je par minuta nakon ovog odgovora minuta stigao kratki mail ...)





U pravu si šest...







Ajde dobro, brojanje smo savladali ;-))

Da utvrdimo gradivo, probaj nabrojati recimo 5 svjetskih lokacija koje jos nisi a zelio bi obici?


Moskva, tj. Rusija. Moskva, St. Petersburg. Vladivostok. Što bi ti ukratko reklo da bi se volio provozat transsibirskom željeznicom.
To je jedna da se razumijemo.

Mongolija - Kina. Može li se to izvest u jednom aranžmanu, pa da to bude druga lokacija?

Bliski istok, prvenstveno Izrael. Broj tri

Dalje da vidimo... Pa London sam zaboravio! Bio sam na Heatrowu puna dva sata, službeno nisam stupio na tlo Velike Britanije i bio sam toliko premoren da nisam uspio vidjeti panoramu grada koju nam je pilot obečao jer sam zaspao dok je avion još rulao po pisti.

I još jedno mi je ostalo. Kuba još dok je ovako kako je tamo.

Jel to sad pet lokacija? Rusija, Mongolija(Kina), Bliski Istok(Izrael), Velika Britanija i Kuba. Mislim da je :-))


Evo se priblizavamo kraju ovog intervjua, pa da te pitam tvoj savjet - koja je najbolja stvar za ubit neradni dan? Ono, kad ne moras nista raditi - sto je najbolje ciniti?


Sad ja još ispo i neradnik, jel? :))))))



Lijepa je stvar ako već možeš jedan dan odvojit za sebe. Ono - sjediš u gaćama, gledaš filmove koje nisi stigao, listaš po wikipediji ko mutav (obrazuješ se) okružiš se slasticama koje voliš i tako to. Lelemudaš, što bi se reklo kod nas u Slavoniji.

Bolja stvar od toga je, fino mobitel u ruke i listaj po imeniku i gledaj koga si zapostavio u zadnje vrijeme i par kava dogovori. Jest da to često bude ona cijeli dan bukiran, al tim ljudima će biti drago da si ih se sjetio a bit će i tebi drago da je njima drago.

Meni je odlična stvar recimo nenadani izlet negdje. Imam cimera skoro blesavog ko ja kojeg nije teško na pizdariju nagovorit. Onda odemo na kolodvor i gledamo šta ima prvo za nešto relativno blizu. Pa odeš popit kavu u Kakanj ili recimo Konjic. Al' opet u Londonskim okvirima... meni je od Sarajeva do Kaknja kao tebi od kuće do... nemam pojma gdje al opet u Londonu. Recimo ja bih obavezno otišao u Peckham tražit Aleju Nelsona Mandele (ako to i postoji uopće) i slikat se ispred zgrade gdje su živjeli Trotterovi.

Wow ... to je super ideja! Ma zato sam ja tebe i pitao, sto imas super ideje - ne zato sto mislim da si ljenjivac ...

Reci, sto te jos nisam pitao a neces mi oprostiti ako te ne pitam?


Pa recimo, "Dali bi bio moj gost dok sam ja još u Londonu?" Hahahahaha!

Ma nemam pojma, ja sam ti od onih likova da ako imaju šta reć da kažu a ne da čekaju da ih se pita. To ti je već onaj dio bosanski dio mentaliteta. Nema stida! Dođeš u kuću i ako te domaćin nije ponudio ničim (njemu na sramotu :))), a gladan si recimo odma ko iz topa: "Jel imaš šta za jest?" :)))))

Šalim se ja... stidan sam pomalo, fin sam ja, kažu. A nema ništa da bih ti zamjerio da me nisi pitao. Poprilično fino si ti mene izrešetao u ovom intervjuu.

Jel'da jesam? I ja sve gledam, pa reko ... jos samo da te pitam jel ti mislis da ce ovaj nas razgovor netko htjeti citati? I ciji bi ti intervju citao - tj koga mislis da bih jos mogao intervjuirati a do sada nisam?

Kraj? Baš mi nešto žao sad. Mogao bih ovako godinama. Da laprdamo o filozofiji, politici, ma svašta nešta...

Čitat će to ljudi, ipak si ti ozbiljan jedan bloger imaš ti svoju vjernu publiku. A i vjerovatno će ovi moji vjerni pratitelji (ima ih sigurno barem 4!) doći pročitati neke fakte o Jimbu koje nisu znali a uvijek su htjeli pitat.

A ne znam koga bi mogao još intervjuirat pošto nas dvojica pratimo poprilično različite blogove. Al recimo ja bih Dariusa izrešetao na tvom mjestu. Prvo pitanje, odmah s vrata: "Što mi nisi odgovarao na mejlove?"

A od mojih blogera mislim da bi ti bili zanimljivi.... ma svi. Sve su to ličnosti koje bi svašta pametno imali za reć', sigurno pametnije od mene. Razni profili ljudi, ma kao što Herostrat reče: sigurno nećeš pogriješiti. ;)

I meni je zao :( Samo se pomalo bojim da bismo dodijali i tim rijetkim biljkama - mojim citateljima ...

Da intervjuiram Dariusa? :-)) Ma ne mogu, on nije bloger ;-)

Za kraj, jedno tehnicko pitanje koje postavljam svima - Oces da tekst opremim ilustracijama sam ili imas ti neku ilustraciju koju zelis vidjeti uz interview?


Može, sa sličicama je zanimljivije. A nemam ja nikakvu želju za sličicama - tvoj je intervju, tvoj izbor. Znam da češ ti to dobro napravit.

Drugarski pozdrav!

-----------------------------------------------

I tako sam ja uglavnom pokrao slikice sa Jimbovog bloga jer ih kod njega ima tako puno i tako su dobre...

Ove ovdje su smiješne, ali ima kod Jimba i ozbiljnih i lijepih i onih pravih - dokumentarnih ...ma čudo jedno - nema što nema

Inače je Jimbov blog neki dan slavio rođendan, pa mu i ovom prilikom još jednom čestitam, a vama ostavljam Jimbovu ilustraciju tog povijesnog događaja ...


Ajd da vidim jesu li čitatelji Jimbovog intervjua u stanju ostaviti komentar ...

9 komentara:

Anonimno kaže...

Glede brojanja onog jel...
Trebao sam u intervju napomenut da sam išao na popravni iz matematike u 3. gimnazije.
A u 4. razredu na kraju me prof. pitao šta ću studirat, a ja zavaljen ko hadžija u fotelji rekoh: "Političke znanosti!"
Baš si ti za to.
I upiše u imenik dvojku koju zaokruži kemijskom na moju opću radost i svekoliko zadovoljstvo.
A jes mi žao što nema više ovih intervjua...
Al se osjećam počašćeno što je samnom završila ova serija intervjua.
Zdravstvuj!

Anonimno kaže...

Eto i mladi Jimbo voli Kunderu? Ispada da je to zajednička osobina svih interjuiranih :)

Anonimno kaže...

Meni nije jasno zašto Jimbo nije niti jednom rječju i nikada barem izdaleka napomenuo i da mu je "Novinar" bitan film. Mogao je to onako uzgred negdje, niti ne brojeći :))))

Anonimno kaže...

ej n...oces ici ove godine na Glastonbury?

neutrino kaže...

@ Jimbo - Poka :-) Samo ti budi pocascen. Mene bilo trta da ces se uvrijediti sto te objavljujem petkom ...

@ Herostrat - mnijenja sam da zeljeli ste napomenuti kako je Kundera zajednicka osobina svih intervjuiranih momaka, zar ne? Ne sumnjam da vasojpaznji nije promaklo kako su dame izrazile svoju naklonost sasvim drugacijim vrstama lijepe knjizevnosti.

@ Trill - zbilja mislis da mu je Novinar nesto posebno bitan? Nisam primijetio ;-))

@ dado - ove isto kao i svih prijasnjih godina ;-))

Anonimno kaže...

steta....bas bi bila dobra jedna opsezna reportaza u tvom stilu (30000000000 rijeci i 50000 slikica) posto nisam dobio kartu jer su sve rasprodane a da nisam ni znao da su u prodaji :( :( :(

neutrino kaže...

Ah barem netko cijeni moje postove ...

Anonimno kaže...

hm hm... nije mi baš jasan gornji post iako ga pročitah... :D nije baš bilo teško... :)))) i moram tu komentirat kad si tamo zabranio komentare... :D

neutrino kaže...

@ jabuka

Oprosti, tek sam sad vidio ovaj komentar - elem, nisam zabranio komentare, nesto se cudno dogodilo s tim postom (ovo gore je novi, onaj iz nekog razloga nije radio ...