Ovaj post sadrži eksplicitne opise neprikrivene hrane i ne preporučuje se njegova konzumacija na prazan želudac

(Rekoh, najbolje da vas ja upozorim odmah u naslovu da ne budem kriv ya kruljenje po vasim uredima ...)

Za kraj tjedna, jedna ljudina ...

Evo kako je Jimbo popratio objavljivanje prvog dijela svog intervjua:



Pa umro sam od smijeha ...

Elem, ak spadate u onih 2,4% blogerske populacije koja to jos nije procitala - ovdje mozete naci prvi dio intervjua ...

A ovdje vam je nastavak:

Nego, jesi li kad pomisljao da se ostavis bloganja (molim da se ovo ne shvati kao sugestija) - ono sto zelim pitati je Moze li Jimbo bez bloga?

Jimbo ne može bez bloga. Razmišljao sam u par navrata ostavit blog. Onda sam skontao da to neće ić. Pa sam mislio napustit Jimblog i otvorit negdje kod konkurentata (blogspot mi je zapao za oko) otvorit drugi blog za kojeg ne bi nikom rekao. Dosta ljudi koji prate moj blog znaju Jimba u Real Lifeu. Tako, zadnji put kad sam bio u Brodu hodam ja kad netko vikne: "Jimbo!!"

Inače moj RL nadimak je Jimi pa često i Jimbo kojeg sam ja iskoristio za blog. I tako se okrenem ja i automatski pružim ruku da se rukujem, ni ne vidjevši o kom se radi, pomislio sam da je to neko od mojih prijatelja ili poznanika. Kad nepoznat neki čovjek. Zbunjeno se rukujem s čovjekom, kaže on meni: „Dobar ti je blog, nisam već dugo čitao doduše, al dobar ti je blog."

A dogodi mi se sto puta da mi brdo poznanika prilazi i priča kako redovno prate moj blog. Pa se pomalo osjećam „exposed". Naravno sam sam kriv za to.

Međutim Jimblog idući mjesec slavi tri godine postojanja, tako da ne mogu napustiti svoje dijete (nemam još RL djece, pa mogu tako reć za blog, hahaha).





Glupo je to za reć, ali blog mi dosta znači . Dobra je refleksija, nisam tip koji bi vodio standarni „dear dairy" dnevnik pa mi ovo dođe stvarno super. A mislim da je i dobra praksa za moju buduću profesiju.

Koju tvoju buducu profesiju? PR manager u nekoj firmi? Ambasador RH u BiH? Kamiondžija?

Bilo koju. Mislio sam prvenstveno na novinarstvo, ali mogu se kladit da bi ti sigurno bio među prvima koji bi pratio moje putešestije po USA u kamionu. Zamisli to bi opet bio jedinstven blog u blogosferi. Slavonac, moderni kauboj vozi moćnog 18-wheelera kroz USA. Ulazim u nekakav diner u Kentuckyu i iz sveg glasa zagrmim: "Inati se Slavonijo!", a od straha svima ispadoše čaše iz ruku.

Gluposti pričam. Mislim da će moja buduća profesija, pa koja god bude, biti vezana za pisanje.

Ma citao bih ja Jimbo i da radis u buregdzinici ... za volanom bi istina tesko pisao blog, mozda neki podcast ... ajde reci sto je najljepse sto ti se dogodilo a ima veze s tvojim bloganjem?

Neki dan sam čitao da neki Njemac vozio kamion i rošitljao jer je ogladnio usput. Malo se doduše opržio, pa je njegov LKW završio van ceste a i polizei mu je našla neke promile u krvi, al nema veze... pa bih mogao i ja tipkat, što da ne.
A najljepša stvar? Stekao sam neka draga prijateljstva preko bloga. Mislim da je to zapravo najljepše što je moj blog iznjedrio.

A nevezano uz blog - sto je uopce najljepsa stvar koja ti se dogodila u zivotu?

Ulažem kviska na pitanje.Stvarno ne znam. Teško mi je nešto izdvojiti kao najljepše što mi se dogodilo u životu.

Ne znam koliko ti je blizak koncept Kviskoteke (ipak je to jedna stara emisija, ali ideja "ulaganja kviska" je na podrucje ili pitanje na koje ZNAS odgovor ili na disciplinu u kojoj si posebno jak (npr. asocijacije). Nema smisla ulagati kviska (koji duplira bodove) na pitanje na koje ne znas odgovor jer je dva put nula jednako nula ...

Nakon ove sitne obavijesti ponovit cu ptanje. Znas zasto? Zato sto je Kennedy rekao da se sa izazovom treba uhvatiti u kostac ne zato sto je lako nego zato sto je tesko ... misli malo ... eh vi novinari ...

Slabo ja gledam Highlander Mlakara. Pa dobro kako se zove izuzeće od odgovaranja.
Kao ono u gimnaziji: "Profesore upišite jedan ja nisam naučio."

A navro' si ti na ovo pitanje, a ja sam netaktički postupio (i neuko) uloživši kviska. A trebao sam pitanje izbjeć fintom. Diplomatski.

Dragi Neutrino, ne znam što mi je najljepše što mi se dogodilo u životu. Lako je tebi, oženio se,imaš Neutrinku junior. A ja tek nedavno navršio 18. godina (po šesti put).

Ja sam uvijek govorio: "Da mi je vidjet New York, pa mogu mirno umrijet!" Vidio sam New York a opet mi se nekako ne umire još. I stvarno sam bio uberhappy kad sam izasao na WTC stanici na Manhattanu. A opet bilo bi nepošteno reć da mi je to najljepše što mi se dogodilo u životu. Bilo bi nepošteno prema ljudima koji su me usrećili u nekom datom trenutku i koji me još usrećuju.

Kad sam prvi put navršio 18. bio sam presretan kad sam dobio vozačku dozvolu. To mi je onda bilo kao da sam na vrhu svijeta.

Bio sam sretan kad sam maturirao, kad sam upisao fakultet, kad sam upoznao neke ljude koji su udarili veliki pečat na moj život, pamtim neke predivne noći....

Aha. Evo ti sad. Mislim da mi je najljepše što mi se dogodilo u životu - moj dosadašnji sarajevski život. Svakakav je bio, al je zasigurno dosad nešto najljepše što mi se dogodilo.

E tako te vidis volim, kad odgovaras na pitanje a ne izvlacis se... moram ja navaliti na pitanje jer ako mi vec na ovome iskliznes kako ces mi odgaovarati na slijedeca koja traze i promisljanje i blagoglagoljivost. Npr. Koje su ljepse Bosanke ili Slavonke?

Hohoho! A Hercegovke si zaboravio? Svaki put kad odem u Mostar ostanem očaran ženama! Kod njih je uvijek toplo ili vruće, pa kad se dame srede... haba-ba! Wooooof! Suknjice, haljinice, minići... Definitivno Mostar ima najveći broj najljepših žena. Žao mi je što još nikako nisam otišao u Banja Luku. Tamo je kažu omjer 6-8 žena na jednog muškarca. Bukvalno u čoporu hodaju, kažu.
Nego... da ja odgovorim na ono što me se pitalo. Lijepe su i Bosanke i Slavonke podjednako. Ovo nije diplomatski odgovor!

Teško je meni o Slavonkama iz perspktive Brođanina govorit to je recimo prvi problem. Pošto je pola žena u Brodu - Slavonke, a druga polovica - Bosanke. A sad ti znaj koja je koja! Ni jednoj ne piše na čelu. A sve podjednako dobre.

Slavonke imaju svoje posebnosti, a Bosanke svoje. Tako da se sve to tu negdje iznivelira. Ipak mislim da u omjeru ima ljepših žena u Brodu nego u Sarajevu. Ne znatno, ali vidljivo.


Idemo dalje sa vjecitim dilemama - Sto je bolje burek ili cevapi?


Nisu to iste kategorije. Burek je everyday obrok, ćevapi su ekskluziva. Burek je više onako jaransko jelo, ujtro poslije derneka kad se probude polako svi pa se jedan odvažan dotaljiga do buregdžinice pa kupi bureka i jogurta i onda svi onako mamurni jedu. Svi masni, mamurni i smrdljivi a ono sve curi niz bradu. Ćevapi pak... to kad ti neko dođe u Sarajevo pa ga na Baščaršiju odvedeš u neku finu buregdžinicu.

Ćevapi su više službeno jelo.



Iako i kod ćevapa ima dakako ta "jaranska" strana. Evo prvi maj uskoro. Nećemo sigurno pitu razvijat...

Ma burek mi je nekako draži...


Dugo vec nisi u postu spomenuo gace? Jel si izgubio interes ili imas novi fetis?
Gaće su se isfurale. Pretjero sam u zadnjim postovima... gaće-ovo, gaće-ono... pa me onda prenjelo u jednom trenutku. Tako da...


A i dalje su mi gaće drage. Pogotovo ženske, dakako...

Nisam ja sad neki fetišist, što bi čovjek mogao pomislit iz mog serijala o gaćama. Volim ja žensko atraktivno donje rublje, čipku (na ženi, da se razumijemo odmah! Da mi se kasnije ne bi nešto izvlačilo iz konteksta...)...

Kakva mora biti osoba koja ce Jimbu zavrtjeti glavom?

Hahaha! E vidiš Neutrino, u tome je caka. Ko' to zna kakva treba bit osoba... To uvijek dođe kad se najmanje nadaš. I nema tu šablone, to je najzanimljivije. Pa te uvijek nespremnog dočeka.

Ma mislio sam da imas nesto na sto redovito otkacis ... Znas ono "cim dosla je i prosla meni pade na um - hej, to je moj par ... i prvi put je vidim ali poznam ja nju ... itd."

Mozemo li sad malo prijeci na ispitivanje tvojih glazbenih, filmskih i inih ukusa?


"Sasvim lucidna stvar...Sva elegantna, tanka i misticna, da'l pri hodu i dotice pod.." Ima baš toga, to je Balaš genijalno opjevao.
Možemo kako da ne. Pitaj što te zanima.

-----------------------------------


I pitao sam. A Jimbo je odgovarao.

Ali to cete citati u trecem i posljednjem nastavku - slijedeceg petka ...

10 komentara:

Anonimno kaže...

uf, nisam ni xiolu ovako podatno gledao kao ove ćevape

Anonimno kaže...

ma za jimmya se živi...ajd Ž

neutrino kaže...

@ paor - je i meni su natjerali suze na oci ...

@ anonimus - i tebi Ž

Anonimno kaže...

burek ujutro, ćevapi navečer, živila zdrava prehrana!

Anonimno kaže...

Neutrino, hvala na upozorenju. Evo, čitam tek poslije dvije sarme :)
Svašta novo smo saznali o Jimbu, barem ja. Nekako sam mislila da je on mlađi bloger, po blogerskom stažu, a on ispada stariji od mene :))

neutrino kaže...

@ viz - pa sto u cevapima i bureku nije zdravo?!?!

neutrino kaže...

@ trill - joooj sarma ... moras i ti stvaiti upozorenje na svoj komentar ...

Anonimno kaže...

@trill: mmm sarma... omiljeno mi jelo
a što se tiče staža.. kad umrem hoću da mi uklesaju na spomenik "jimbo.blog.hr - pionir blog.hr-a" :))))

e da... zanima me sad jedna stvar glede etike komentiranja. jel smijem ja na tuđem blogu odgovarat na nečiji komentar?
kao što sam sad napravio lol

neutrino kaže...

@ jimbo - smijes. Odnosno, na mojem blogu smijes. Za ostale - nemam pojma ...

Anonimno kaže...

ma sve zdravo, dašta je, nijesam ironizirala ;)