Rafalno ocjenjivanje filmova - jer vi to niste tražili


Oho, vidim jučer vas je više bilo zainteresirano za glasanje nego za komentiranje ... wow!

Neka, neka - ako još niste slobodno vi odglasajte za temu nekog od budućih postova. Još bh od toga mogao napraviti trajnu karakteristiku ovog bloga...

Elem, sad jedan post kojeg nisam ponudio na glasanje jer sam se bojao da neće biti zainteresiranih a ja sam baš htio ovo objaviti.

Pisao sam, naime, nedavno o onoj Lovefilm usluzi najma filmova. A sad ću vam otkriti što smo pogledali u ovih mjesec dana koliko koristimo uslugu (post je možda malo predugačak u jednom komadu pa sam ga podjielio u dva - sutra ide drugi):


OPREZ U OVOM SE TEKSTU NALAZE SPOILERI. FILMOVI SU STARI ALI NEMOJTE POSLIJE REĆI DA VAS NISAM UPOZORIO...


I Love Lucy - Lucy Plays Cupid

Mala je neutrinka kod frendice gledala neki dio ove američke TV komedije iz 60-ih, pa si je to poželjela kao jednu od prvih stvari ... uopće je ne kužim, ali to je njena stvar ...


The Devil wears Prada ovo je gospođa ispalila kao iz topa. To valjda zato što ga nismao htjeli ići gledati u kino. To je jedan od onih naslova o kojima se puno priča, a žao ti ga kupiti i kad imaš priliku. Ovako - besplatno je, pa zašto ne bi.

Pogledao sam ga i nije ni tako očajan film kao što sam mislio.

Malo me mučilo da će biti neka teška pomodna glupost izokrenutih moralnih vrijednosti, ali nije. Jest da je limunadast, jest da je malo plitak, ali nisam ni očekivao ništa duboko. Na kraju krajeva nije pobijedila modna industrija, a to mi je drago ... ups, sorry ako sam vam sad pokvario doživljaj filma kojeg još niste pogledali...


Over The Hedge

Maloj se neutrinki nije svidjelo. Veli da je to film za manju djecu ...



Matchstick Men

Ovo je s moje liste - izabrah ga zato jer sam ga gledao u avionu i bio mi je sjajan pa sam htio da ga i gospođa vidi ... film je odlična priča o prevarantu sa psihološkim problemima - a fenomenalno ga je odglumio William Hurt Nicholas Cage (ispravila gospođa neutrino).
Obavezno pogledati.








Starter For 10

Ne znam sjećate li se ovog momka?


On se zove James McAvoy. Pisao sam o njegovom novom filmu sa Keirom Knightley ovdje, a ovo je njegov raniji film. Lijepa romantična priča, duhovita i ne pretjerano pretenciozna. Krasni kadrovi za uživanje u filmu.

Jedan od onih damama za kišne dane ... za zavući se pod dekicu i uživati u romantici.


Madagaskar

Mala neutrinka veli da nije loš, a ja sam zaspao na pola. Nije me oduševio (dok sam bio budan). Ja inače volim crtiće ali ovaj mi je bio malo tanak ... a i crtež mi nije nešto.


Confetti

Oh, ovaj je film pravo otkriće. Izvrsna engleska romantična komedija. Sa hrpom engleskih glumaca koji nisu planetarno popularni ali su zato vrhunski u svojim ulogama. Bizarno natjecanje parova u borbi za titulu najoriginalnijeg vjenčanja. Sniman u stilu popularnih televizijskih reality emisija odlična je, originalna i duhovita komedija. Humor ipak nije Pythonovskog tipa, ali zbilja dobar i vedar film. Pustite neka vas bolja polovica nagovori da ga pogledate - neće vam biti žao...

Izvrsna fora na DVD-u je što možete izabrati svojeg pobjednika ako vam se ne sviđa odluka žirija ...




Extras

Mislim da je ova serija sad počela ići i kod nas (jel se zove Statisti?).

Glavna faca je Ricky Gervais. On je prije nekoliko godina ovdje izazvao pravu revoluciju svojim prvim (pa muško) serijalom "The office" gdje je uzeo formu reality TV dokumentarca i snimio dvije-tri urnebesne sezone.

Njegov zaštitni znak je u smješatnju svojih junaka u neugodne situacije. Ne u idiotski neugodne poput padanja sa četvrtog kata ili gađanja pitama. Neugodne situacije koje vam svakodnevno padnu na pamet u najobičnijim situacijama - "Joj, dobro da onoj debeloj nisam rekoa da ne volim debele". E ali Rickzjevi likovi zbilja izvale stvari i onda ih je zbilja sram. Zapravo ste cijelo vrijeme u situaciji da se bojite što će slijedeće lik koji vam je drag izvaliti - i što on gore zapetljava stvar to se vi više cerekate ...

U ovoj novoj seriji Ricky Gervais je statist koji se pokušava probiti. U svakoj epizodi pojavljuje se po jedna planetarna zvijezda (Kate Winslett, Patrick Stewart, Ben Stiller, Samuel L Jackson).

Meni je druga serija ipak bolja od prve. U ovoj seriji su dvije epizode koje su me malo ispunile nelagodom - prešao mi je granicu dobrog ukusa u epizodama o ratnom filmu i sa djevojkom koja boluje od cerebralne paralize.

Ostale su, međutim, uobičajeno Gervaisovski briljantne.


Tim Burton's Corpse Bride

Ne znam kako se to ikome može svidjeti. Ali mala neutrinka veli da je njoj baš lijep crtić. Zgroz. Ja sam samo tu i tamo bacio pogled i nije mi se ništa svidjelo, ali tko sam ja da jednoj uskoro-dvanaestogodišnjakinji govorim što valja ...


Tu ćemo sad malo predahnuti da bismo sutra mogli nastaviti odmorni.

Jeste li gledali nešto od ovoga i vi? Koliko se podudaramo u mišljenjima?

9 komentara:

Anonimno kaže...

užasno malo gledam filmove pa ti mogu samo reć da sam i glasala i komentirala, dakle prigovori na početku se ne odnose na mene! :ponosna: a što se baš filmova tiče... sviđa mi se pjesma iz madagaskara... ona "volim se gibat gibat"! baš mi je kul slušat ju dok npr. ubijam orbitrek u pojam. ne on mene, ja njega. :D i vrag nosi pradu sam pročitala knjigu i bila mi je mucho kul. :)

Anonimno kaže...

Meni je Corpse Bride odličan. U svakom slučaju, meni se i inače sviđa Burtonov opis (svakako (ne)pogledati i Nightmare Before Xmas, u sličnom stilu), malo tamnog bajkovitog fantasya, ali to vjerojatno ili voliš ili ne.

Anonimno kaže...

Corps Bride - strava. Over the Hedge - mmm, ok. Madagaskar - zaboravila, pingvini bili ok. The Devil Wears Prada - gledala u bioskopu. 'nuf said.

Anonimno kaže...

Lijepo se nasmijah na ovo - o postu koji si danas objavio, a ipak ga nisi dao na glasanje jer si se bojao da neće biti odabran u glasanju. To mi liči na ono - radite što želite, ali onako kako vam ja kažem. :-)

Anonimno kaže...

Srećom pa mala neutrinka zna što je dobar film :))))

neutrino kaže...

@ jabuka - ma nisam ja prigovarao nikome, ja sam bio ugodno iznenadjen

@ senko - uf, izgleda da sam naletio na kult film kojem valjda nisam posvetio duznu paznju. Kaj ja znam, meni je bilo odbojno ...

@ Feisty Kitten - e da pingvini su bili cool ...

@ Astrodrom - pa naravno, a kako bi drugacije? ;-)

@ studena - hoces reci kad vec tat i mama ne znaju?

Anonimno kaže...

Jesi vidio 'Keeping Mum' engleska komedija?
Madagascar mi je Ok.Devil wears Prada - cak mi je i muz uspio cijeli film pogledati.

neutrino kaže...

@ zvrk - mislim da nisam vidio Keeping mum. Preporucujes li mi taj film?

Anonimno kaže...

Daaaaa.